Prijave za 13.SEFF do 1.svibnja

imp

261020211635207964.jpeg

Smaragdni eco film festival ove godine imat će svoje trinaesto izdanje. Ovaj jedinstveni putujući festival na temu zaštite prirode i okoliša ove godine neće biti u rutama kako je to obično bilo kada je međunarodni festivalski tim posjećivao ruralne i urbane dijelove Pounja.
Zbog svjetske krize uzrokovane corona virusom, SEFF će se održati 21. lipnja u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu. Tada će se proglasiti najbolji filmovi u četiri kategorije koje će ocijeniti žiri iz USA, Kolumbije, Španjolske i Japana.
Prijave filmova za sudjelovanje na Smaragdnom eco film festivalu otvorene su do 1. svibnja, a primaju se na web stranici SEFF-a.
Kategorije su: kratkometražni, dugometražni, animirani film, te posebna kategorija – dječji ekološki edukativni film. Filmovi iz svake kategorije,koje međunarodni žiri SEFF-a proglasi najboljima, dobit će plakete festivala.
Ove godine međunarodni žiri čine Rachel Caplan (USA), Juliana Paniagua (Kolumbija), JaumeQuiles (Španjolska), te Ruriko Uzu (Japan).
Ovogodišnje izdanje festivala dobilo je i novi vizual koji je nacrtao Dubravko Mataković, poznati hrvatski ilustrator i crtač stripova.

SEFF-Kinobicikl
Ove godine festival se organizira u partnerstvu EKS – ekološko kulturne scene iz Hrvatske Kostajnice i Centra mladih Ribnjak iz Zagreba.

najčitanije