Premijer i ministar gospodarstva u Petrokemiji

imp

261020211635281557.jpeg

Vlada RH podupire nastojanja za očuvanje proizvodnje i radnih mjesta u Petrokemiji – rezime je sastanka premijera Zorana Milanovića i ministar gospodarstva Ivana Vrdoljaka sa Upravom Petrokemije, Nadzornim odborom i gradonačelnikom Kutine Andrijom Rudićem.

“Razmišlja se o strateškom partneru. Petrokemija je veliki industrijski kompleks, ovdje imamo znanja i proizvode kojih nema u okolici i Petrokemiju treba zadržati. Država je vlasnik 80% i to je politički zadatak za mene, ministra gospodarstva i Vladu RH da održimo Petrokemiju i da prežive financijski turbulentno razdoblje i da sklope bolje ugovore o plinu da Petrokemija nastavi raditi i zarađivati i to je moguće.” – rekao je premijer Zoran Milanović.

Od strateškog partnera očekuje se zadržavanje proizvodnje mineralnih gnojiva u Petrokemiji. Vlada RH nakon odustajanja tri zainteresirana kupca Petrokemije sama je pokrenula proces restrukturiranja u kojem je Petrokemiju uz otpremnine napustilo oko 600 radnika. Prošlu poslovnu godinu Petrokemija je završila sa gubitkom oko 360 mil. kn.

najčitanije