Položen kamen temeljac za izgradnju višestambene zgrade u Lekeniku

imp

Zgrada Lekenik 3

Na području županije Vlada planira izgraditi 36 višestambenih zgrada. Trenutno ih je u izgradnji 18, a jučer je položen kamen temeljac za 19. zgradu koja će se graditi u Lekeniku.

 

„Ispunjava nas radošću činjenica da i ovdje u Lekeniku provodimo program Vlade RH koji je doprinos obnovi i revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije. Htjeli smo s jedne strane pomoći stradalnicima potresa, a kada njihove kuće obnovimo ti stanovi će biti namijenjeni mladim obiteljima i za kadrovske potrebe“, rekao je ministar Branko Bačić nakon položenog kamena temeljca.

 

 

Zgrada Lekenik 2

 

Višestambena zgrada u Zagrebačkoj ulici u Lekeniku s uređenjem okoliša i infrastrukture na parceli ukupne neto korisne površine 1.065,01 m2 sastoji se od 19 stanova i zajedničkih prostora organiziranih u četiri nadzemne etaže, katnosti (P+3), NKP stanova od 35-90 m2 i sobnosti jednosobnih do četverosobnih. Prema sobnosti u građevini je smješteno: 2 jednosobna stana, 3 jednoiposobna stana, 5 dvosobnih stanova, 6 dvoiposobnih stanova, 2 trosobna stana i 1 četverosobni stan.

Planirana ukupna vrijednost gradnje s uređenjem okoliša i infrastrukture je oko 2,4 milijuna eura.

 

Zgrada Lekenik 4

 

Podsjetimo kako je Program stambenog zbrinjavanja na području Sisačko – moslavačke županije investicija vrijedna oko 100 milijuna eura, a donosi gradnju 36 višestambenih zgrada sa 666 stanova.
Od ukupno 36 višestambenih zgrada koje se grade sredstvima državnog proračuna u gradnji je trenutno 19 zgrada, 12 u Sisku, 2 u Topuskom, 1 u Sunji i 1 u Lekeniku s ukupno 343 stambene jedinice dok su u pripremi ili postupcima nabave 17 višestambenih zgrada u Petrinji 8,Sisku 8, Hrvatskoj Kostajnici 1 s ukupno 323 stambene jedinice.

 

Uz ovih 36 zgrada koje se grade sredstvima državnog proračuna dosad je izgrađeno i useljeno 12 višestambenih zgrada, 8 u Petrinji i 4 u Glini s ukupno 180 stanova, a trenutno je u izgradnji 8 višestambenih zgrada sa 308 stanova u Glini, Topuskom, Gvozdu i Dvoru.

 

Gradnjom ukupno 56 višestambenih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije izgraditi će se čak 974 novih stanova koji će prvenstveno poslužiti za privremeni smještaj stradalnika potresa, a po obnovi njihovih domova oni će iseliti te će se stanovi koristiti za smještaj deficitarnih kadrova i socijalno ugroženih obitelji.

 

Zgrada Lekenik 1

 

Foto – SMŽ

najčitanije