Položen kamen temeljac Društvenog doma u Capraškim Poljanama

imp

Kamen Temeljac Capraške 4

U sisačkom romskom naselju Capraške Poljane počeli su radovi na izgradnji prvoga društvenog doma iz programa Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara”.

 

Dom površine 450 četvornih metara bit će središte društvenog i kulturnog života, te programa predškole, a to će naselje u kojem živi oko 600 stanovnika, njegovi završetkom dobiti izuzetno važan sadržaj u kojem će biti moguće provoditi edukacije, igraonice, kulturno-umjetničke programe, te ponuditi adekvatan prostor za rad Vijeću romske nacionalne manjine.

kamen temeljac capraške 5

Radovi vrijedni 9,5 milijuna kuna trebali bi završiti do travnja iduće godine, a Dom bi svoja vrata službeno trebao otvoriti 8.travnja, na Svjetski dan Roma, najavljeno je prilikom polaganja kamena temeljca.

 

Kamen temeljac su zajednički položili i na taj način obilježili početak radova, ministar rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike Marin Piletić, predsjednica Saveza Roma u RH “Kali Sara” Suzana Krčmar, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak te ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH Alen Tahiri.

kamen temeljac capraške

Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri, tom je prilikom istaknuo kako je riječ o projektu koji pokazuje jasnu određenost Vlade RH ka gradnji tolerantnog, pluralnog društva, u kojem se svi građani mogu uključiti u društveni život.
Saborski zastupnik Veljko Kajtazi istaknuo je da je ovo prvi dom koji savez „KALI SARA“ GRADI SAM, uz potporu Vlade RH i Sisačko-moslavačke županije.

kamen temeljac capraške 3

Župan Celjak je posebno naglasio svoju nadu da će društveni dom u Capraškim Poljanama doprinijeti razvoju organizacija civilnog društva, ali i unaprjeđenju kvalitete života svih građana koji žive na području Capraških Poljana. Zahvalio je Vladi RH na osiguravanju sredstava i obznanio kako će se Sisačko-moslavačka županija konkretnim sredstvima uključiti u realizaciju vrijednog projekta.

kamen temeljac capraške 2

Ministar Piletić je rekao kako je siguran da će dom biti ishodišna točka za kvalitetan društveni život i za integraciju svih građana, ali i za što kvalitetniji urbanistički razvoj ovog dijela grada Siska.
Sisačko-moslavačka županija je u posljednjih nekoliko godina pokazala da se suradnjom, tolerancijom, uzajamnim uvažavanjem može napraviti uistinu mnogo, rekao je ministar Piletić, navevši kao primjer Memorijalni centar u Uštici, kraj Jasenovca.

 

najčitanije