Županija sufinancira projekt izgradnje i opremanja društvenog doma u Capraškim Poljanama

Potpisivanje Smž Romi Kali Sara

Sisačko-moslavačka županija sufinancira projekt izgradnje i opremanja društvenog doma u sisačkom naselju Capraške Poljane.

 

Župan Ivan Celjak i predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara” Suzana Krčmar u prostorijama županijske uprave potpisali su Sporazum o sufinanciranju Projekta izgradnje i opremanja Društvenog doma u sisačkom naselju Capraške Poljane.

 

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.234,65 EUR , a Sisačko-moslavačka županija osigurala je 100.000,00 EUR.

 

Podsjetimo, kamen temeljac na izgradnji prvoga društvenog doma iz programa Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara” u naselju Capraške Poljane počeli su sredinom lipnja 2023.godine.

 

Dom površine 450 četvornih metara bit će središte društvenog i kulturnog života, te programa predškole, a to će naselje u kojem živi oko 600 stanovnika, njegovi završetkom dobiti izuzetno važan sadržaj u kojem će biti moguće provoditi edukacije, igraonice, kulturno-umjetničke programe, te ponuditi adekvatan prostor za rad Vijeću romske nacionalne manjine.

 

Izgradnja i opremanje Društvenog doma u naselju Capraške Poljane temelji se na Planu razvoja Sisačko-moslavačke županije za razdoblje do 2027. godine s ciljem unapređenja i modernizacije društvene infrastrukture.

najčitanije