Otvoren natječaj za srednjoškolske stipendije

Županija je, uz studentske, raspisala natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima četverogodišnjih i petogodišnjih programa obrazovanja srednjih škola. Stipendije će dobiti 25 srednjoškolaca. Na natječaj se mogu prijaviti redoviti učenici koji imaju prebivalište na području SMŽ; učenici koji se školuju izvan županije, ako u SMŽ ne postoji škola s takvim zanimanjem ili nema redovnog javnog prijevoza od mjesta prebivališta do mjesta školovanja. Uvjet za prijavu je i prosjek ocjena barem 3.50 završnog razreda osnovne ili prethodnog razreda srednje škole. Učenici koji se prijavljuju ne smiju biti korisnici stipendije iz drugih izvora ili primati potpore iz drugih izvora (npr. subvencija za smještaj u učeničkom domu).

 

Učenici koji ostvaruju dodatne bodove dužni su dostaviti dokumentaciju kojom će dokazati da su osvojili prva tri mjesta na državnim ili međunarodnim natjecanjima; da su bez jednog ili oba roditelja (smrtni list); da imaju status osobe s invaliditetom (rješenje HZMO-a); potvrdu da su im braća i/ili sestre predškolske dobi, u osnovnoj, srednjoj školi ili na fakultetu (potvrde o redovitom statusu).

Na ovaj se natječaj ne mogu javljati učenici trogodišnjih obrtničkih zanimanja.

 

Visina stipendije iznosi 4000 kuna. Učenici se na natječaj prijavljuju online, putem elektroničkog obrasca. Nakon prosljeđivanja Prijavnice, na zaslonu će im se pojaviti obrazac u PDF-u, koji sadrži kontrolni broj online prijave. Obrazac je potrebno isprintati, vlastoručno ga potpisati (kod maloljetnih prijavitelja potpisuje roditelj/staratelj) i poslati sa potrebnom dokumentacijom na adresu:

 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo
„Prijava za učeničku stipendiju“
Ivana Kukuljevića 26
44000 SISAK
(s naznakom: NE OTVARAJ)

 

Popis potrebne dokumentacije možete pronaći na poveznici, a rok za prijavu je 29. listopada 2022. godine.

 

 

najčitanije