Otkriveni počinitelji niza krađa sekundarne sirovine

imp

policija

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad sedmero hrvatskih državljana (30,29,28,27,26,26 i 23) zbog počinjenih više kaznenih djela teške krađe.

 

U srijedu, 1. veljače oko 20 sati u mjestu Prekopa na glinskom području policijski su službenici zaustavili vozilo sisačkih registracija kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao 29-godišnjak dok su se u vozilu nalazili 26-godišnjak i 28-godišnjak. Pregledom vozila uočeno je da se u prtljažniku nalaze kolutovi bakrenih vodiča. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su istoga dana, oko 18 sati u Ulici Svetog Križa u Glini, provalili u skladište poduzeća i ukrali bakreni materijal. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 26-godišnjak, 28-godišnjak i 30-godišnjak, u noći s 25./26. veljače prošle godine, u ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku provalili u teretni vagon koji služi kao skladište i ukrali 1249 kilograma bakra.

 

Nadalje, 14. ožujka prošle godine, u ulici Braće Kavurić u Sisku, njih četvorica ( 29,26,28,26 ) su provalili u krug tvrtke i ukrali 7 bakrenih šinja. Potom su početkom mjeseca srpnja prošle godine, 29-godišnjak i 28-godišnjak ponovno provalili u navedenu tvrtku i ukrali 12 bakrenih šinja.

 

Utvrđeno je da su 29-godišnjak, 27-godišnjak i 23-godišnjak u noći s 2./3. rujna prošle godine, u ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku provalili u teretni vagon koji služi kao skladište i pokušali ukrasti bakar.

 

Ukupna materijalna šteta se procjenjuje se na oko 20 tisuća eura, a protiv osumnjičenih zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

najčitanije