Ostojić: "Situacija je pod kontrolom"

imp

261020211635287841.jpeg

“Situacija ne da je pod kontrolom, već se na najbolji mogući način nosimo sa ovom katastrofom” – kazao je to ministar Ranko Ostojić nakon sinoćnjeg sastanka sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje na kojem su uz ministra bili i Jadran Perinić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ivica Plišić generalni direktor Hrvatskih voda te gradonačelnici i načelnici općina uz Kupu, Savu i Unu, odnosno područja ugroženih visokim vodostajima rijeka.

Ministar Ostojić pohvalio je dobru koordinaciju svih uključenih u borbu protiv poplave, od građana, službi koje su odradile svoj posao i naravno pomoć Hrvatske vojske. Stručne službe procjenjuju da je ono što je bilo najteže je okončano. “Građani su zaštićeni, njihova imovina maksimalno koliko je bilo moguće.” – istaknuo je ministar.

No opasnost nije prošla, preselila se samo nizvodno od Siska. “Nije završena priča, još će danima trajati visoki vodostaj Save. Kritičnih točaka ima jako puno, ali ono što ulijeva povjerenje je da se drži situacija pod kontrolom na svim poplavom ugroženim područjima a posebno onima koji su tijekom svibnja bili poplavljeni.” – zaključio je Ostojić.

najčitanije