Općina Martinska Ves gradi dječji vrtić u Strelečkom

imp

Ugovor Vrtić Martinska Strelečko 5

30 – ak mališana s područja Općine Martinska Ves od idućeg proljeća moći će pohađati vrtić na svom području. Rečeno je to u utorak, 16.svibnja, prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji vrtića u naselju Strelečko.

Vrtić bi trebao biti završen u roku godine dana tako da planiramo iduće godine u ovo vrijeme primiti prvu djecu u naš vrtić. Radi se o tri odgojne mješovite skupine u kojima će sve zajedno biti malo više od 30 djece. Trenutno u općini nemamo vrtić, nego se naši stanovnici snalaze na svakakve načine. Lokacija izgradnje vrtića je Strelečko, 500 m od granice s gradom Siskom. Na toj lokaciji su sada dječje igralište, sprave i koš. Jako dobra lokacija, jer je na samom ulasku u Sisak tako da svi koji gravitiraju prema Sisku moći će lako ostaviti djecu i doći po njih nakon posla.“, najavio je gradnju vrtića Stjepan Ivoš, načelnik Općine Martinska Ves.

Za projekt izgradnje prvog dječjeg vrtića na području Općine Martinska Ves sredstva su osigurana iz Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.
Vrijednost radova iznosi oko 800.000 eura s PDV-om, a izgradnja vrtića, s iznosom od 580.000 eura, bit će financirana iz Programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede dok će ostatak zajednički financirati Sisačko-moslavačka županija i Općina Martinska Ves.

 

Ovo je još jedan pokazatelj izvrsne suradnje Županije i Općine Martinska Ves koja se javila na mjeru 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede. Osim ovog projekata, Sisačko-moslavačka županija i Općina Martinska Ves surađuju i na izgradnji cestovne infrastrukture, na obnovi i modernizaciji cesta na području općine što je vidljivo svakom stanovniku općine Martinska Ves. Ove godine krećemo u izgradnju ceste na području Tišine Erdetske koja vodi do većeg broja OPG-ova, a od Tišine Erdetske spaja se na županijsku cestu što znači da u ovim situacijama, u kojima imamo visok vodostaj i oštećenje nasipa, rasterećujemo put od Tišine Erdetske preko Palanjka do Siska.“, istaknuo je župan Ivan Celjak.

 

najčitanije