Online Katalog hrvatskih proizvoda

ibb

Više od 40 milijardi kuna godišnje odlazi u sustav javne nabave, a vrlo malo tih sredstava dolazi hrvatskim proizvođačima. Kako bi pomogli domaćim proizvođačima da što lakše uđu u sustav javne nabave i međusobno se povežu, ali i informiraju naručitelje o hrvatskim proizvodima, Hrvatska gospodarska komora osmislila je novu uslugu – online Katalog hrvatskih proizvoda.

‘Njime se želi upoznati ulagače (naručitelje) i projektante s podatkom da u Hrvatskoj postoje proizvodi koji kakvoćom i cijenom ne odstupaju od konkurentnih stranih proizvoda te omogućiti lakše povezivanje zainteresiranih strana, ali i samih proizvođača jednih s drugima. Katalog treba postati alat za povećanje udjela hrvatskih proizvoda u postupcima javne nabave. Želja nam je da se u Katalog upiše što više naših članica i njihovih proizvoda, bez obzira na veličinu, te da podaci budu provjereni, kvalitetni i prilagođeni potrebama projektanata.’ – pojašnjavaju u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Predstavljanje Kataloga održano je u Županijskoj komori Sisak, a potrebu za jednom ovakvom online prezentacijom hrvatskih proizvoda pojasnio je Boris Mesarić, predsjednik ŽK Sisak: ‘Naši investitori često puta na javnim natječajima niti ne znaju što sve ima u Hrvatskoj, što sve hrvatski proizvođači nude na tržištu. Prema tome, mislim da je ovaj katalog jako važan. U njemu će se svaka tvrtka moći sama prezentirati na način na koji želi, i katalog će biti dan na korištenje investitorima, kako bi oni znali što mogu očekivati na hrvatskom tržištu’.

Unos podataka u Katalog i njegovo korištenje su besplatni, a kako izgleda, možete vidjeti na web stranici Hrvatske gospodarske komore
.

najčitanije