Održano tradicionalno druženje osoba s invaliditetom

imp

Druženje Osoba S Invaliditetom 2

U sisačkom Starom gradu održano je tradicionalno druženje osoba s invaliditetom, a okupilo je stotinjak sudionika iz 17 udruga.

 

 

Na ovogodišnjem, 20. po redu izdanju omiljenog druženja, uz sport i pjesmu razmjenjivala su se iskustva između udruga o problematici osoba s invaliditetom iz njihovih sredina.

 

 

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska Dren Dobrenić istaknuo je kako su ovakva druženja od iznimnog značaja za osobe s invaliditetom zbog provedenog vremena u druženju i dobroj zabavi.

 

 

 

Sudionike druženja, koji su stigli iz cijele Hrvatske , pozdravio je zamjenik župana Mihael Jurić.

„Zadovoljstvo mi je što u gradu Sisku možemo ugostiti udruge iz cijele Hrvatske koje su danas stigle na tradicionalno druženje. Sisačko-moslavačka županija ima poseban osjećaj prema osobama s invaliditetom. U ovom trenutku obnavljamo brojne objekte javne namijene i sve te objekte prilagođavamo osobama s invaliditetom. Posebnu pažnju poklanjamo i djeci s teškoćama u razvoju kojima je namijenjena senzorna soba koju smo nedavno otvorili u Topuskom, a nakon završetka obnove Jodnog lječilišta i u tom prostoru omogućit ćemo provođenje terapije senzomotorne integracije djece s teškoćama u razvoju. Također, u okviru svojih mogućnosti podupiremo rad Udruge koja je organizirala današnje druženje osoba s invaliditetom“, naglasio je zamjenik Jurić.

 

Foto – SMŽ

GALERIJA FOTOGRAFIJA ↓

 

20. tradicionalno druženje osoba s invaliditetom 13.09.2023. Foto: Udruga OSIT Grada Siska

najčitanije