Zapošljavanje osoba s invaliditetom još uvijek problem!?

dn-b

261020211635291332.jpeg

Na tradicionalnom 14. okupljanju osoba s invaliditetom i poteškoćama u razvoju u Starom gradu, u organizaciji gradske Udruge osoba s invaliditetom, sudjelovalo je 19 udruga invalida iz cijele Hrvatske, s ciljem razmjene različitih iskustava, problematike, ali i dobrog druženja. Jedna od gorućih tema još uvijek je zapošljavanje invalida i novi zakon donesen početkom godine: ˝Udruga je do ožujka ove godine imala zaposlene dvije osobe, a planira zaposliti najmanje 4 osobe putem mjera Zavoda za zapošljavanje. Problem predstavlja što Udruga mora financirati 50% sredstava za zapošljavanje, te se nadaju kako će Grad Sisak financirati dio sredstava˝, rekao je Dren Dobrenić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom.

Problem ima i Klub Žabica koji je dio udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Siska: ˝Klub broji dvadesetak članova, čiji će se broj povećavati i postoji velika potreba za većim prostorom˝, rekla je Jelena Agarević Pranić, voditeljica Kluba koji djeluje u Drugoj ulici.

Druženju su se odazvali i predstavnici Grada: ˝Svaki grad pokazuje svoju snagu i jačinu pomažući udrugama koje se bave osobama s invaliditetom i drugim oblicima oštećenja˝, rekla je gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček.

˝Bez pomoći Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, Udruga osoba s invaliditetom mogla bi staviti ključ u bravu˝, dodao je Dren Dobrenić, predsjednik Udruge.

[justified_image_grid preset=1 row_height=150 ng_gallery=37]