Održan okrugli stol „Sustav podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u SMŽ“

imp

Informativno pravni centar (IPC), organizacija civilnog društva sa sjedištem u Slavonskom Brodu, provodi program Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela petu godinu za redom u Brodsko-posavskoj županiji.

 

Koordinator programa je Ženska soba – Centar za seksualna prava Zagreb, a provodi ga 10 organizacija civilnog društva s područja cijele RH koje pružaju podršku na području 13 županija.
U drugoj godini ovog trogodišnjeg programa kojeg financira Ministarstvo pravosuđa i uprave, predviđeno je širenje podrške na 4 županije: Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Sisačko-moslavačka i Zadarska županija.

Kako bi se upoznali s radom IPC-a u Sisku je 10.svibnja održan uvodni okrugli stol „Sustav podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u Sisačko-moslavačkoj županiji” za predstavnike institucija i organizacija civilnog društva s područja Sisačko-moslavačke županije s ciljem predstavljanja rada programa Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela i Informativno pravnog centra.
Izlagače i goste pozdravila je izvršna direktorica IPC-a Nataša Kovačević, a na okruglom stolu sudjelovali su: predstavnica Ministarstva pravosuđa i uprave, predstavnica Ženske sobe Centar za seksualna prava, voditeljica Odjela za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela Županijskog suda Sisak, djelatnice Informativno pravnog centra (IPC), predstavnici Centra za socijalnu skrb Sisak, predstavnici Policijske uprave Sisačko-moslavačke, predstavnica Zavoda za javno zdravstvo, predstavnica kaznionice Glina, predstavnica Sisačko-moslavačke županije i udruge s područja SMŽ.

IPC žrtvama i svjedocima/kinjama neovisno o tome jesu li ili nisu prijavili/e kazneno ili prekršajno djelo pruža za vrijeme sudskog postupka i nakon:
• Emocionalnu i praktičnu podršku,
• Tehničke i praktične informacije te informacije o pravima,
• Psihološko i pravno savjetovanje
• Pratnja na sud, policiju, državno odvjetništvo i/ili centre za socijalnu skrb

U Sisačko – moslavačkoj županiji Informativno pravni centar djeluje od 21. ožujka.

Adresa i kontakt IPC-a : Stjepana i Antuna Radića 37, Sisak (pored zgrade suda)
mob: 099/385-4423
Radno vrijeme: 08.00-14.00
E-mail: info@ipc.com.hr
www.ipc.com.hr

 

Naslovna fotografija – Informativno pravni centar

najčitanije