Od danas u sisačkoj bolnici zabranjeni posjeti svim bolesnicima, osim djeci

ibb

Među novooboljelima od COVID-19 na području naše županije je i jedan bolesnik na Odjelu za pulmologiju sisačke bolnice – izvijestio je danas Stožer za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije.

”Bolesnik će s pulmologije danas biti prebačen na infektivni odjel. Obzirom na novonastalu situaciju i prodora COVID-a u bolnicu, mi od danas zabranjujemo sve posjete svim bolesnicima, osim djeci”, rekao je ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović, dodajući kako bolnica nastavlja s uobičajenim radom, uz pojačane mjere opreza. ”Molimo vas za razumijevanje, nemojte vršiti pritisak na naše djelatnike u vezi posjeta, jer sve što radimo radimo da bismo zaštitili i pacijente i bolničko osoblje”, poručio je Dujmenović.

Danas je na području županije registrirano četvero novooboljelih od zarazne  bolesti  COVID-19, a kod svih je poznat izvor zaraze: ”Pacijent smješten na Odjelu pulmologije zarazio se od bliskog obiteljskog kontakta koji živi na području Rijeke. U Petrinji je zaražena jedna zaposlenica ugostiteljskog objekta s područja Petrinje, pacijent s područja Popovače zaposlenik je Specijalne bolnice za psihijatriju i palijativnu skrb koja se nalazi izvan područja naše županije i zarazio se od kolegice s posla. I imamo jednog pacijenta s područja grada Kutine.”, izvijestila je Bojana Hrvoić iz županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Načelnik Stožer Roman Rosavec najavio je novi paket mjera za Sisačko-moslavačku županiju, o kojima će izvijestiti nakon što ih odobri Nacionalni Stožer.

najčitanije