Obilježen Dan policije

st

Svečanošću u prostoru Interventne policije u Sisku, polaganjem vijenaca kod centralnog križa na Gradskom groblju Viktorovac i svetom misom zadušnicom za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke danas je obilježen Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca, svetog Mihovila.

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, Luka Pešut, rekao je na obilježavanju Dana policije kako je zadovoljan postignutim rezultatima i zadanim ciljevima u zadnjih godinu dana tijekom kojih obnaša tu funkciju.

‘Posebno smo se istaknuli u suzbijanju i otkrivanju kriminaliteta, zaplijenom krijumčarenja robe te održavanjem povoljnog stanja reda i mira u cijeloj županiji, posebno u većim gradovima. Uspješno se nosimo i s migrantskom krizom. Nažalost, bilježimo negativan trend smrtnog stradavanja na prometnicama, kao i sve veći broj prometnih nesreća. Zato planiramo pojačano provoditi preventivno-represivne akcije kako bi povećali sigurnost na cestama’, rekao je Pešut, dodajući kako se uz podršku Ministarstva unutarnjih poslova intenzivno radi na modernizaciji opreme i profesionalizaciji službenika.

Policijskim službenicima njihov dan je čestitao i zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić.

‘Bez policije u društvu ne bi bilo ni neovisne i suverene Hrvatske. Povjerenje i sigurnost je nešto što nam je neophodno da bi se razvijali u svim segmentima. Zato svim djelatnicima policije želim sretan njihov dan’, rekao je Rendulić.

Načelnik policijske uprave Sisačko-moslavačke dodijelio je ovom prigodom i pohvale istaknutim djelatnicima, a to su Igor Toplak, Đuro Tuzlak i Goran Kuhar iz Policijske postaje Sunja, Stjepan Borić  iz Interventne jedinice policije djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke Ivo Bijelić, Srećko Pejnović, Brankica Kobeščak i Igor Klobučar.

najčitanije