PU sisačko – moslavačka obilježila Dan policije

imp

Svečanošću u prostoru Doma INA rafinerije nafte u Sisku, polaganjem vijenaca kod centralnog križa na Gradskom groblju Viktorovac i svetom misom zadušnicom za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke danas je obilježen Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca, svetog Mihovila.

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, Luka Pešut, rekao je na obilježavanju Dana policije kako je zadovoljan postignutim rezultatima i zadanim ciljevima.
“Ne mogu se uopće sjetiti nečega što ne spada u nadležnost policijskih službenika. Svi, poglavito mladi službenici, odrađuju svoj posao na zavidnom nivou. To smo najbolje vidjeli tijekom posjeta turskog predsjednika. Moram reći da je taj zadatak odrađen za pet. Posebno policajke i policajci koji se nalaze na granici daju strahovit obol ovoj službi. Ništa manje nisu uključeni policijski službenici iz krim policije, a također i prometni policajci koji su svakodnevno na prometnicama.”, rekao je načelnik Pešut te i dalje pozvao građane na nastavak dobre suradnje.
„Broj Policijske uprave je dostupan svima i na prvom mjestu je zaštita ljudi i imovine. To je ono što policija čini i činit će sve dok svi građani ne budu zadovoljni, a sve ono što remeti mir građana Policija će staviti pod kontrolu.“, naglasio je Pešut.

Nazočnima se obratio i župan Ivan Celjak: „Često govorim da su hrvatski branitelji najveći junaci u povijesti Hrvatske. Hrvatski branitelji u Domovinskom ratu ostvarili su višestoljetni san Hrvatica i Hrvata o slobodi, neovisnosti i samostalnosti naše Domovine, a hrvatska policija je temelj Oružanih snaga Republike Hrvatske. U Sisku je osnovana prva dragovoljačka postrojba u RH, a pripadnici te postrojbe upravo su bili pripadnici pričuvnog sastava policije. Kada govorimo o Domovinskom ratu cijela Hrvatska zna za Strugu Bansku, za napad na Policijsku postaju u Glini i upravo ta dva događaja se obilježavaju na najvišoj razini. Hrvatske policajke i hrvatski policajci su nastavili i u miru štiti naše živote i imovinu. Riskiraju svoje živote kako bismo mi građani bili sigurni u cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji i RH. Zahvaljujući vama naša djeca se danas bezbrižno igraju na dječjim i sportskim igralištima i sigurno pohađaju nastavu. Na tome vam od srca hvala i čestitam vam Dan policije“.

U svečanom dijelu obilježbe načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut dodijelio je pohvalnice djelatnicima za njihov nesebičan i odgovoran rad.

najčitanije