Obilazak radova na vodoopskrbi Hrastovica-Taborište-Budičina

mradenovic

251020211635199292.jpeg

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje s direktorom poduzeća Privreda d.o.o. obišao je i radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda Hrastovica-Taborište-Budičina. Kako je ovom prilikom podsjetio direktor Čavić, radi se o projektu koji je započet prije godinu dana kroz redovnu nabavu u sklopu kojeg će biti izgrađeno 13 km cjevovoda za ova tri naselja s oko 350 priključaka.

Naglasio je kako se razmišlja i o područjima grada koji nisu obuhvaćeni projektima koji se sada izvode: „Možemo odmah najaviti da smo krenuli i s projektiranjem ostalog, od sela Graberje preko Glinske Poljane, Slane, Vratečkog do Farkašića čime ćemo zaokružiti jednu veliku cjelinu da praktički  kompletan grad bude pod javnom vodoopskrbom. Imam i još jednu najavu, mi smo upravo u ishođenju lokacijske dozvole za drugu fazu, znači za onaj dio kućanstava koji su ostali van ovoga projekta da kompletiramo ovu cjelinu.“

Gradonačelnik Dumbović ovom je prilikom istaknuo kako ovakvi projekti osiguravaju bolju budućnost i uvjete za ostanak i opstanak stanovništva na ovim područjima. “Danas je ovo za nas rutina gledajući činjenicu da je Petrinja jedno veliko gradilište. Ova investicija je oko 25 milijuna kuna. To su sredstva koja su izborena još prije dvije godine. Vjerujem da će izvođači ispoštovati rokove jer ljudi očekuju rokove. Želimo za ova naselja komunalnu infrastrukturu s određenim standardima i da s tom infrastrukturom damo garanciju da će tu biti malo bolji život i sigurnost opstanka stanovništva na ovom području. Mi ovdje kao politika možemo reći da je petrinja grad europskih projekata. Spadamo među prva tri grada koji su daleko ispred ostalih po povlačenju EU sredstava.“- rekao je gradonačelnik  te naglasio kako se Petrinja, koja je povukla 127 milijuna kuna može mjeriti s gradom Rijekom koja je u prošloj godini povukla 134 milijuna kuna europskih sredstava, što je uzme li se u obzir broj stanovnika ustvari neusporedivo.

To politika vladajućih želi obezvrijediti, ali pokazatelji su vrlo jasni i oni govore da smo zaista jedan od gradova koji se bori za čovjeka i koji želi izvršiti ono što smo zacrtali. Da budemo ekološki grad koji ima krasnu prirodu, energetski grad jer smo prvi grad u Hrvatskoj po energetskoj obnovi, efikasni grad koji će biti za sve građane i ekonomski grad. To je strategija 4 E kroz koje mi možemo dati garanciju i sigurnost čovjeka i života ovdje.“ kazao je Dumbović.

Izvor: Rad za naš grad

najčitanije