Novi strojevi za buduće CNC operatere

mradenovic

U Industrijsko obrtničkoj školi svečano je otvoren novi kabinet opremljen suvremenim HAAS – ovim industrijskim strojevima na kojem će budući CNC operateri imati poboljšanu praktičnu nastavu koju, osim u tvrtkama, najviše odrađuju upravo u školskoj radionici. Industrijsko – obrtnička tako je postala HTEC (High Tech Engineering Center) škola.
”Dok promatramo suvremene svemirske letjelice koje napuštaju planet često zaboravljamo da su njihovi tvorci i sami jednom bili učenici vođeni svojim učiteljima. Velika većina mladih danas ne cijeni ili ne poznaje temeljnu važnost numeričke proizvodne tehnologije za svakodnevni život. No ona je kritična za razvoj gotovo svih proizvoda – od visokoučinkovitih motora za automobile do medicinske tehnologije koja spašava život. HTEC pomaže učenicima cijeniti potencijal tehnologije. Otkriva im svijet moderne proizvodne tehnologije koji je visoko tehnološki čist, sofisticiran i intelektualno izazovan…“, rekao je voditelj centra Stjepko Bašić. Osim strojeva, škola je dobila i vrijednu donaciju u iznosu od 15 tisuća dolara koju će iskoristiti za nabavku zaštitne radne odjeće, udžbenika i slično.
20190415_112726 20190415_111032 20190415_112654
„Danas otvaramo drugi HTEC u Hrvatskoj. Velik je dan i za školu i za učenike, jer učiteljima dajemo alate i uvjete koji će im pomoći da učenike pripreme za poslove u proizvodnji. Ako ovaj HTEC uspije, usmjerit će vas prema dobrim karijerama…“ rekao je učenicima Simon Vanmaekelbergh iz tvrtke HAAS.
„U svim područjima nastojimo pratiti nove tehnologije i nove metode podučavanja, kako bi učenici stekli nova znanja i vještine i bili spremni za tržište rada. Naši se učenici nakon završetka školovanja uspješno zapošljavaju“, zaključila je ravnateljica škole Slađana Tadić.

najčitanije