Nove cijene DTP-a testiranja na COVID-19

imp

251020211635205896.png

Utvrđena je nova cijena za provođenje dijagnostičko – terapijskog postupka (DTP) testiranja na bolest COVID-19, priopćio je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u svom priopćenju koje prenosimo u cijelosti.
„Od početka epidemije koronavirusa došlo je do znatnih promjena u opskrbi potrebnim reagensima te do smanjenja cijene reagensa na tržištu. S obzirom na nove okolnosti na tržištu, došlo i do veće dostupnosti i povoljnije cijena reagensa, što je posljedično omogućilo smanjenje cijena testiranja.
Odluka o smanjenju cijena testiranja u odnosu na dosadašnje plaćanje navedenog testiranja donesena je zbog epidemiološke situacije na području Republike Hrvatske i u žurnom postupku savjetovanja s javnošću, uz potrebno usklađenje s podzakonskim propisima kao i uz utvrđivanje cijene za postupka testiranja na bolest COVID-19.
Nova cijena testiranja na koronavirus s dvije sekvence genoma iznosi 501 kunu, dok je cijena testiranja na koronavirus s tri sekvence genoma 698 kuna. Riječ je o cijeni koju HZZO plaća svojim ugovornim ustanovama koje rade testiranje na koronavirus za osigurane osobe kojima je ono indicirano.“, stoji u priopćenju HZZO-a.

najčitanije