Nova bespovratna potpora u turizmu „Turizam plus u SMŽ“

imp

Turizam Smž

Sisačko-moslavačka županija za 2024. godinu uvodi nove bespovratne potpore u okviru projekta „Turizam plus u Sisačko – moslavačkoj županiji“.

 

Projekt je namijenjen subjektima malog gospodarstva koji obavljaju turističku djelatnost, OPG-ovima koji pružaju turističke usluge, seoskim domaćinstvima, privatnim iznajmljivačima soba i registriranim proizvođačima vina s ciljem unapređenja standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata.

 

U sklopu ovoga projekta korisnici će moći proširiti i unaprijediti svoju turističku ponudu, odnosno opremiti wellness i spa zone, ugraditi bazene, saune, razne sportsko-rekreacijske i zabavne sadržaje, igraonice, kušaonice i slično, ali i uložiti u marketinške aktivnosti radi jačanja tržišne vidljivosti.

 

Ukupna planirana sredstva za provedbu ovoga projekta iznose 160.000,00 EUR koji su osigurani u proračunu Sisačko-moslavačke županije za 2024. godinu, a bespovratne potpore dodjeljivat će se putem Javnog poziva.

 

 

 

Povećanje turističkih noćenja za gotovo 5 posto

 

Tijekom 2023. godine u Sisačko-moslavačkoj županiji je ostvareno 68 647 turističkih noćenja, a što je 4,84% više nego u 2022. godini kada je ostvareno 65 478 noćenja turista koji su posjetili našu županiju.

 

Osim bespovratnih turističkih potpora u sklopu projekta „Turizam plus u Sisačko – moslavačkoj županiji“, Sisačko-moslavačka županija će ove godine sufinancirati uređenje i opremanje kupališta i rekreacijskih zona u Donjim Kukuruzarima, Sunji i Letovaniću, a prošle je godine Županija sufinancirala uređenje i opremanje plaže u Hrvatskoj Dubici.

 

U svrhu što kvalitetnije turističke ponude Županija će ove godine sufinancirati i projekte Turističke zajednice SMŽ s ukupno 70.000,00 EUR.

 

Uz brojne već dobro poznate turističke manifestacije, Sisačko-moslavačka županija uvodi ove godine i neke nove manifestacije koje promoviraju turističku ponudu našeg kraja, a jednom od njih će se predstaviti i promovirati škrlet kao najvažnija autohtona sorta kontinentalne Hrvatske.

 

 

 

Sisačko-moslavačka županija pokreće najveća investicijska ulaganja u turizmu

 

Veliki projekt Sisačko-moslavačke županije u području lječilišnog turizma koji će se realizirati u narednom razdoblju je izgradnja nove zgrade wellness & spa centra Sisačko-moslavačke županije. Novi wellness & spa centar, s rehabilitacijskim i rekreacijskim sadržajima koji će imati zdravstvenu i komercijalnu namjenu, gradit će se na lokaciji pokraj sadašnjeg Jodnog lječilišta u Ulici Nikole Tesle u Sisku kojeg Sisačko-moslavačka županija obnavlja.

 

Osim nove zgrade wellness&spa centra u Sisku, velika investicijska ulaganja provest će se i u Lječilištu Topusko gdje će kompletno urediti Hotel Toplica, ali i dodatno proširiti sadržaji s novim bazenima te brojnim wellnessom & spa sadržajima. Projekt ”Topusko na izvoru zdravlja – lječilišni i wellness turizam na održiv način” vrijedan je gotovo 27,5 milijuna EUR.

najčitanije