Djelatnicima u sektoru turizma predstavljen županijski projekt "Turizam plus“

Smz Image 2024 03 08 13 13 25 960

Projekt Sisačko-moslavačke županije „Turizam plus“ predstavljen je potencijalnim prijaviteljima na javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za sufinanciranje turističkih projekata za 2024. godinu radi podizanja konkurentnosti turističkih subjekata s područja naše županije.

 

Župan Ivan Celjak naglasio je kako je za projekt „Turizam plus Sisačko-moslavačke županije“ u županijskom proračunu osigurano 160.000,00 €, a za potporu se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva koji obavljaju turističku djelatnost, OPG-i koji pružaju turističke usluge, privatni iznajmljivači soba te registrirani profesionalni proizvođači vina.

„Nastojali smo putem ovog projekta osigurati kvalitetniju uslugu na području turizma i potaknuti pružatelje usluga u turizmu da uvedu dodatne sadržaje kroz dvije mjere. Prva mjera se odnosi na dodatan sadržaj, jer želimo potaknuti pružatelje usluga u turizmu da grade bazene, ulažu u wellness sadržaj, grade adrenalinske parkove i sve ono što će privući veći broj turista na područje naše županije. Druga mjera je usmjerena na promidžbu. Sve ono što dodatno rade naši pružatelji usluga u turizmu potrebno je i dodatno promovirati. Ovim putem sufinancirat ćemo kvalitetne projekte.“, rekao je župan Celjak.

 

 

Poticaj za dodatne usluge i sadržaje u sektoru turizma

Intenzitet potpore za povećanje standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata iznosi najviše do 15.000,00 €, a za ulaganje u marketinške aktivnosti do 500,00 €.
Prijava na Javni poziv po projektu „Turizam plus u Sisačko-moslavačkoj županiji“ za dodjelu bespovratnih potpora otvoren je do 2. travnja 2024. godine, a sve informacije mogu se dobiti na brojevima telefona: 044/550-204 i 540-081 ili na e-mail: turizam@smz.hr

 

Sisačko-moslavačka županija prošle je godine u suradnji s Općinom Hrvatska Dubica uredila kupalište na Uni u Hrvatskoj Dubici, a ove je godine planirano uređenje kupališta u Letovaniću, Sunji i Donjim Kukuruzarima.

 

Župan Celjak posebno je istaknuo projekte „Topusko na izvoru zdravlja – lječilišni i wellness turizam na održivi način“ i izgradnju Medicinskog wellness & spa centra u Sisku.

 

 

 

Lječilišni i wellness turizam

Ono što je važno za razvoj turizma na području Sisačko-moslavačke županije je da smo za naše Topusko osigurali 17 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti putem Ministarstva turizma i sporta. Rekonstruirat ćemo unutarnji bazen, wellness, hotel i toplice i još planiramo pronaći dodatan izvor od 13 milijuna eura čime će po završetku radova Topusko postati središte kontinentalnog turizma ovog dijela Hrvatske. Uz to, planiramo ove godine graditi i novu zgradu Lječilišta Jodno od 5100 m2 s četiri unutarnja bazena, toboganima te ćemo nastojati pronaći i jodnu vodu bušenjem za koju znamo da postoji ovdje u Sisku.“, zaključio je župan Celjak.

 

Na predstavljanje javnog poziva „Turizam plus“ odazvao se veliki broj djelatnika u sektoru turizma. Jedan od njih je i Vladimir Bistrički, vlasnik OPG-a iz Osekova koji je zahvalio Sisačko- moslavačkoj županiji što se odlučila na ovakvu potporu.

Svaki euro kojeg ti netko pokloni je dobrodošao, a ja ću se prijaviti za izgradnju bazena kako bi poboljšao uslugu svog OPG-a. Smatram da je ova mjera jako dobra za našu županiju.“, rekao je Bistrički.

 

Vlasnica OPG-a iz Petrinje Natalija Antić Bjelac istaknula je kako će ovakva potpora OPG-ima dati dodatan vjetar u leđa.

Banovina je na početku ruralnog turizma i treba nam nešto ovako da osjetimo kako se i nama na ovaj način želi pomoći. Moramo iskoristiti sve blagodati Banovine i nadam se da je ovo samo početak u pomoći prema nama OPG-ima.“, rekla je Antić Bjelac.

 

 

Foto – SMŽ

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije