NE - odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori

imp

261020211635280730.jpeg

U strahu da bi u njhovom dvorištu moglo biti odlagalište nuklearnog otpada, mještani Dvora osnovali su Stožer za sprječavanje odlaganja nuklearnog otpada.
Kako bi što više upozorili na taj problem krenuli su u potpisivanje peticije protiv odlagališta. Siščani su danas imali prilike na sisačkoj tržnici potpisivanjem peticije pružiti potporu Stožeru.
“U tjedan dana prikupljanja, sakupljeno je oko 2000 potpisa i tražimo da se lokacija Trgovske gore izbriše iz prostornog plana kao mjesto na kojem bi se odlagao nuklearni otpad.” – rekla nam je Anita Kolarec iz Stožera, dodajući da ova peticija nije kraj djelovanja Stožera. “Ako to načlenika Općine Dvor ne osvijesti idemo na prosvjed, a zadnja crta je referendum.”
Potpisi će se prikupljati još desetak dana, a Sisak se nakon Dvora i Petrinje uvrstio na listu mjesta na kojima se prikupljaju potpisi. Za sljedeći tjedan sazvana je tematska sjednica Općinskoga vijeća Dvora na kojoj će se raspravljati o odabiru potencijalne lokacije odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori. Slučajno ili ne održat će se na Dan planeta Zemlje.