Izgradnja središnjeg paviljona kreće za mjesec i pol

st

Za mjesec i pol kreće realizacija dugo očekivanog projekta – izgradnje središnjeg paviljona sisačke bolnice, najavljeno je prilikom potpisivanja Ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak koja obuhvaća izgradnju objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dnevne bolnice.
Proces postupka nabave protegnuo se na gotovo dvije godine, a sad bi napokon sve trebalo krenuti, kaže Ino Galić iz tvrtke Presoflex gradnja, koja je izvođač radova.
‘Slijedi izrada detaljnog terminskog plana, usaglašavanje s investitorom, prijava gradilišta i ako sve bude kako treba startamo za mjesec i pol dana’, rekao je Galić.
Tako će nakon više od 30 godina u bolničkom kompleksu biti izgrađena jedna nova zdravstvena ustanova, čime će funkcionalna medicinska površina bolnice narasti za oko 8400 kvadratnih metara, rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović te dodao kako će od projekta najviše profitirati pacijenti.
‘Najveću korist će imati pacijenti čiji slučajevi zahtjevaju hitni prijem i hitnu obradu. Na jednom će mjestu biti napravljena brza dijagnostička obrada, na jednom će mjestu biti i dijagnostika i laboratorij i rentgen. Neće biti potrebe za šetanje s odjela na odjel, liječenje će kretati čim se postavi dijagnostika’, rekao je Dujmenović te nastavio kako će bolji uvjeti rada u novim, suvremenim prostorima zasigurno utjecati i na kvalitetu rada osoblja.
Potpisivanje ugovora povijesni je dan za Sisak i Sisačko-moslavačku županiju, rekao je župan Ivo Žinić.
‘Počinjemo graditi jedan veliki objekt koji će omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima Siska i županije, ali i šire’, zaključio je župan.
Vrijednost radova, kojima će bolnica kroz podrum, prizemlje i četiti kata dobiti hemodijalizu, objedinjeni hitni bolničkui prijem, laboratorij, dijagnostiku i dnevnu bolnicu je 106 milijuna kuna, a rok za završetak radova je 19 mjeseci od početka izgradnje.

najčitanije