Inicijativa petrinjskih branitelja podnosi kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca, traže 3 milijuna kuna

imp

Incijativa branitelja Petrinje podnijet će u srijedu, 11.rujna, Državnom odvjetništvu u Zagrebu kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca, zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru, koji je, kako ističu, „nakon incidenta u Uzdolju i Đevrskama u razdoblju od 22. kolovoza do 25. kolovoza u svojim javnim medijskim nastupima, intervjuima, tiskovnim konferencijama i izjavama grubo povrijedio ugled Republike Hrvatske na način da je javno izvrgnuo ruglu i grubo omalovažio Republiku Hrvatsku i njezine branitelje“
U svom priopćenju kažu da je to zato što je Hrvatsku usporedio s NDH i tako joj povrijedio ugled. Traže da im se plati tri milijuna kuna.
„Tako je Milorad Pupovac , u svojim izjavama današnju Hrvatsku uspoređuje sa NDH, a u isto vrijeme je dio, odnosno glavna poluga, hrvatsko-srpske koalicije koja vlada Hrvatskom. Nakon toga svojim huškačkim izjavama širio mržnju i nastavio grubo omalovažavati RH i njezine branitelje te izjavio: “Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.
Dokaz: nesporno, po potrebi uvid u javne izjave Milorada Pupovca u razdoblju 22. kolovoza – 25. kolovoza sredstvima javnog priopćavanja i javnim medijima. Kako zbog svega navedenog smatramo da postoji osnovana sumnja da su u djelovanju osumnjičenika Milorada Pupovca ostvarena sva bitna obilježja više kaznenih djela, a poglavito kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona – Državno odvjetništvo je već trebalo pokrenuti kazneni postupak protiv osumnjičenika Milorada Pupovca, što očito nije.
Stoga predlažemo i tražimo da državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenika Milorada Pupovca pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenik bio proglašen krivim i kažnjen po zakonu, a nama nadoknađena materijalna i nematerijalna šteta u iznosu od 3.000.000,00 kn.“, stoji u priopćenju Inicijative branitelja Grada Petrinje.

Kaznenu prijevu možete pogledati klikom na Milorad Pupovac – inicijativa kaznena prijava

foto – Sabor.hr

najčitanije