Kaznena prijava za ratni zločin na sunjskom području

imp

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u koordinaciji s Odjelom za ratne zločine Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, dovršili kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, počinjeno u ljeto 1993. godine i u proljeće 1995. godine na štetu hrvatske državljanke na sunjskom području, priopćili su iz PU sisačko – moslavačke.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja kako su tada 37-godišnjak i 42-godišnjak, točno neutvrđenog dana, u ljeto 1993. godine, na privremeno okupiranom području u mjestu blizu Sunje, za vrijeme trajanja oružanog sukoba hrvatske vojske i srpskih paravojnih formacija tzv. „Republike Srpske Krajine“ (RSK) na području Republike Hrvatske, naoružani i odjeveni u vojnu odoru kao pripadnici paravojnih oružanih formacija tzv. RSK, tijekom noći došli u obiteljsku kuću u kojoj je stanovala tada 28-godišnja hrvatska državljanka (civil) te uz prijetnju oružja, nad njom izvršili nasilni spolni odnos.

 

Daljnjim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je tada 36-godinjak, točno neutvrđenog dana, u proljeće 1995. godine, na privremeno okupiranom području u mjestu blizu Sunje, za vrijeme trajanja oružanog sukoba hrvatske vojske i srpskih paravojnih formacija tzv. „Republike Srpske Krajine“ (RSK) na području Republike Hrvatske, naoružan i odjeven u vojnu odoru kao pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. RSK, tijekom noći došao u obiteljsku kuću u kojoj je stanovala ranije spomenuta hrvatska državljanka (civil) te uz prijetnju oružjem nad njom izvršio nasilni spolni odnos.

 

Policija je protiv trojice osumnjičenih, koji su nedostupni tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske, podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

 

najčitanije