HSS – Dokad bezakonje u Sisačko moslavačkoj županiji

imp

261020211635289821.jpeg

Klub vijećnika Hrvatske seljačke stranke u skupštini Sisačko-moslavačke županije zatražio je od Ministarstva uprave, Uprave za politički sustav, državnu upravu te lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu očitovanje u vezi nepoštivanja članka 43. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i članka 50. i 51. Statuta Sisačko-moslavačke županije.

U navedenim člancima Zakona i Statuta navodi se kako župana u njegovoj dužoj odsutnosti zamjenjuje njegov zamjenik kojeg on ovlasti, ali je dužan pridržavati se uputa župana.

Zamjenik županice SMŽ Zdenko Vahovec koji je ovlašten od strane županice Marine Lovrić Merzel da je zamjenjuje, nije u mogućnosti pridržavati se njenih uputa, jer ih niti ne može dobiti, buduću se županica od 01. travnja nalazi u pritvoru.

A i sam Zdenko Vahovec je potvrdio na aktualnom satu 7. sjednice županijske skupštine SMŽ da se ne savjetuje sa županicom.
“Četiri mjeseca u Sisačko-moslavačkoj županiji upravlja se nezakonito. Takvim ponašanjem, kad županica odbija dati ostavku, a njezin zamjenik samovoljno vlada županijom, još jednom se pokazala nedorečenost Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i nesposobnost premijera Zorana Milanovića da išta promijeni.”- ističe županijski HSS

najčitanije