Hrvatski Crveni križ dosad zaprimio više od 7 tisuća zahtjeva za novčanu pomoć

ibb

Hrvatski Crveni križ dosad je zaprimio više od 7 tisuća zahtjeva za isplatu novčane pomoći stanovnicima s potresom pogođenog područja. Zahtjevi se primaju i dalje,  do 19. veljače 2021. godine.

Novčana pomoć odnosi se na sredstva prikupljena Apelom i donatorskim telefonom. Na ime Apela za stanovništvo Hrvatske pogođeno potresom, na dan 03.2.2021. godine uplaćeno je  69856 donacija u ukupnom iznosu od 46.798.422,99 kuna. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno  je 94125 poziva u vrijednosti od 588.281,25 kuna (uključujući PDV i naknadu tele operatera). Sav novac hrvatskih građana prikupljen Apelom i donatorskim telefonom bit će direktno podijeljen potresom pogođenom stanovništvu.

Novčana pomoć namijenjena je građanima koji su imali prijavljeno prebivalište ili  boravište na dan 28. / 29. prosinca 2020. godine na potresom pogođenom području u nekretnini koja je pretrpjela materijalna oštećenja, a koja će se demonstrirati fotografijama, potvrdom statičara ili izjavom / opisom oštećenja, fotografijom naljepnice i slično. Potresom pogođeno područje uključuje Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Karlovačku županiju.

Hrvatski Crveni križ svakodnevno je prisutan na potresom pogođenom području. Do sada je podijeljeno više od 710 tona hrane, više od 132 tone higijenskih potrepština, više od 60 tona odjeće, 2661 grijalice, 2791 deke, 115 agregata,  više od 5000 paketa dječje hrane i opreme te više od 600 paketa za životinje uz svu ostalu humanitarnu pomoć. Svi oni koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove mogu se javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć. Hrvatski Crveni križ do sada je pružio više od 8600 usluga psihosocijalne podrške te ju svakodnevno nastavlja pružati i dalje.

Isplata novčane pomoći:

Više informacija o procesu podjele novčane pomoći možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Pomoć na terenu:

Svi koji to žele i u mogućnosti su i dalje mogu pomoći stanovništvu pogođenom potresom na sljedeće načine.

Osobe s potresom pogođenih područja humanitarnu pomoć, tople obroke i psihosocijalnu podršku mogu svakodnevno primiti na sljedećim adresama.

najčitanije