Hrvatska vojska i dalje brani ugrožena područja

imp

261020211635287687.jpeg

Na poplavom ugroženim područjima u Republici Hrvatskoj, u četvrtak, 18. rujna 2014. angažirano je 327 pripadnika OS RH s 28 teretnih motornih vozila, dva sanitetska vozila i dva terenska motorna vozila.

U Sisačko-moslavačkoj županiji angažirano je 227 vojnika, a od toga 103 pripadnika Oružanih snaga nalazi se u pripravnosti u vojarnama u Petrinji, kako bi se po potrebi mogli priključiti ekipama na terenu.

Vodostaji Kupe i Save na sisačkom području, na kojem se od subote, 13. rujna 2014., pripadnici OS RH bore s poplavama, stagniraju ili su u padu.

Na području Jasenovca 33 pripadnika OS RH s tri motorna vozila rade na nadzoru nasipa u mjestima Kraljeva Velika, Uštica i Trebež.

U Žažini 45 vojnika s dva motorna vozila radi na nadzoru i utvrđivanju nasipa, a u Letovaniću pet vojnika angažirano je na nadzoru nasipa, dok na području Starog Pračna i Stare Drenčine 34 vojnika s tri motorna vozila rade na nadzoru nasipa.

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske su proteklih dana angažmana u borbi s poplavama, počevši od subote, 13. rujna 2014., u Letovaniću postavili više od 100 000 vreća s pijeskom, a sanitetsko vozilo OS RH prevezlo je dvoje mještana, kako bi im se ukazala liječnička pomoć. Vodostaj Kupe je u opadanju, pa u Letovaniću mjere obrane od poplava postupno zamjenjuje nadzor nad nasipima i sanacija terena.

Sedam pripadnika Zapovjedništva za potporu s tri vozila i dalje je angažirano na dostavi i podjeli hrane, vode i opreme.

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske uspješno su obranili kuće od nabujale Save u Sunji, gradnjom zečjih nasipa, te su napori usmjereni na dežurstva uz nasipe i suradnju s Hrvatskim vodama u sanaciji štete.

najčitanije