Hrvatska poštanska banka blokirala je Petrokemiji račun

imp

261020211635282147.jpeg

Stožer za obranu Petrokemije Kutina poslao je medijima ali i glavnim državnim dužnosnicima dopis u kojem upozorava na najnoviji razvoj situacije.
Dopis prenosimo u cijelosti
“Hrvatska poštanska banka je potpuno besmisleno i nepotrebno blokirala račune Petrokemije d.d., Kutina. Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije d.d., Kutina već mjesecima ne uspijeva uspostaviti bilo kakav suvisao dijalog s predsjednikom Uprave HPB-a koji odbija svaki razgovor o mirnom i normalnom rješavanju duga, kojega ni na koji način ne sporimo, i za rješavanje kojega su bila nuđena različita rješenja. Svi prijedlozi su odbijeni od strane HPB-a. Zbog toga je Stožer za obranu Petrokemije na sastanku održanom jučer, 6.ožujka, u 18.30 sati usuglasio slijedeće zaključke:
1. O blokadi računa odmah izvjestiti sve relevantne osobe i institucije u Republici Hrvatskoj kao i cjelokupnu hrvatsku javnost
2. Zahtjevamo skidanje blokade računa u ponedjeljak 09.03.2015. u cilju nastavka normalne proizvodnje i opskrbe tržišta
3. Ukoliko taj zahtjev ne bude ispunjen radnici Petrokemije, svjesni svih mogućih posljedica, u potpunosti će spriječiti isporuku mineralnih gnojiva bilo kojem kupcu unutar tržišta Republike Hrvatske.
Ukoliko budemo prisiljeni prekinuti isporuku gnojiva hrvatskoj poljoprivredi unaprijed se i najiskrenije ispričavamo svima onima kojima ćemo tim potezom stvoriti određene probleme, ali ih isto tako molimo da nas razumiju. Ponašanje HPB-a prema industriji u Hrvatskoj od dolaska g. Vuića na čelo Uprave banke je sramotno. Stožer se po ovom pitanju do trenutka skidanja blokade računa odnosno do prekida isporuke gnojiva više neće oglašavati. Za sve informacije obratite se izravno gospodinu Tomislavu Vuiću, Predsjedniku Uprave HPB-a.” – stoji u dopisu kojeg je u ime Stožera za obranu Petrokemije potpisao Željko Klaus.

najčitanije