Glumica Bojana Gregorić Vejzović donirala klavir OŠ Mate Lovraka Petrinja

imp

Klavir Bojana Gregoric Os Mato Lovrak 2

Hrvatska glumica Bojana Gregorić Vejzović pokazala je još jednom svoje veliko srce. Osnovnoj školi Mate Lovraka Petrinja odlučila je darovati svoj klavir, koji je u njezinoj obitelji već više od 90 godina.

Ovaj klavir je u mojoj obitelji oko 80 godina. Na njemu je svirao moj djed, moj otac i ja. Zadnje vrijeme bio je tihi ukras našem domu. Svirala sam samo na pozornici Gavelle u predstavama… “Nora”, “Nevidljivi”, “Leda”, “Malograđani” … , no mojem klaviru prolazile su godine u tišini. Japanci kažu-sve što nisi dotaknuo godinu dana, moraš pokloniti dalje. Misao da moj klavir može nekoga razveseliti, poslužiti u školovanju potaknula je odluku da ovaj krasan “gospodin” zaživi opet i to pod prstima profesora i učenika OŠ Mate Lovrak u Petrinji. Mislim da im sjajno pristaje, čuvajte ga i uživajte u njemu!
Veselim se prilici čuti ga u raskoši njegova zvuka vođenog profesorima i talentom novih mladih generacija❣️“, napisala je glumica u opisu objave na svom Instagram profilu.

 

Klavir Bojana Gregoric Os Mato Lovrak 1

( Instagram Bojana Gregorić Vejzović)

 

Klavir će zamijeniti njihov dosadašnji koji je bio u dotrajalom stanju te je bio nepopravljiv, a kako ističe ravnateljica, više je služio kao ukras, a novi donirani klavir došao je na njegovo mjesto. Oko njega se sada okupljaju učenici ove škole.

Klavir Bojana Gregoric Os Mato Lovrak 3

( FB Osnovna škola Mate Lovraka)

 

 

Naslovna foto – Instagram Bojana Gregorić Vejzović

 

najčitanije