Fašnik u Kutini

imp

Fašnik U Kutini 2024

povezane vijesti

Turistička zajednica grada Kutine i Pučko otvoreno učilište Kutina organiziraju ”Fašnik u Kutini”, koja će se održati u subotu, 10. veljače 2024. godine.

 

Fašnička povorka ove će godine, kažu organizatori, biti posebno prilagođena djeci.

 

Program se sastojati od maskirane povorke (djeca i odrasli), ugostiteljske ponude, šarenog uređenja glavnog gradskog trga, Trga dr. Franje Tuđmana, i glazbenog programa za djecu.
U poslijepodnevnim satima program će se nastaviti u Društvenom domu u Kutinskom selu uz dječju matineju te završnu zabavu uz glazbeni program.

 

Okupljanje će započeti u 10:15 sati na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana u Kutini. Na mjestu okupljanja dijelit će se krafne i čaj za sve sudionike. Povorka će se početi formirati u 11 sati i kreće u 11:20 sati te će prolaziti gradskim ulicama: od Trga dr. Franje Tuđmana krenut će Školskom ulicom, preko novog mosta Dalmatinskom ulicom u Kolodvorsku ulicu te će se kretati prema raskrižju i skrenuti u ulicu Trg kralja Tomislava, kojom će se povorka vratiti na Trg dr. Franje Tuđmana nakon čega slijedi zabavni program, tradicionalno predstavljanje skupina na pozornici, podjela zahvalnica za sudjelovanje i čuvanje fašničkih običaja te uručenje nagrada za najbolje maske.

 

Za sve sudionike bit će pripremljena gastro ponuda (krafne, hot-dog, kuhani čaj, kuhano vino, kokice, šećerna vuna, vruća čokolada) uz glazbeni program i zabavni ples.

 

„Pripremanje, maskiranje, zabava i druženje pod maskama imaju bezbrojne čari, stoga neka naši mališani ponosno budu glavni sudionici fašničkog veselja u Kutini!“, poručuju organizatori.

 

Fuk24 Letak 1

najčitanije