Sutra „Fašnik u Kutini“

imp

Fašnik U Kutini 2023. – Najava Programa 1 610x407

povezane vijesti

Turistička zajednica grada Kutine i Pučko otvoreno učilište Kutina organiziraju manifestaciju ”Fašnik u Kutini”, koja će se održati u subotu, 18. veljače.

 

Fašnička povorka ove će godine biti posebno prilagođena djeci, stoga su kao organizatori pozvali svu djecu grada Kutine ali i odrasle maškare da budu dio vesele povorke i fašničkog veselja.
Program se sastojati od maskirane povorke (djeca i odrasli), ugostiteljske ponude, šarenog uređenja glavnog gradskog trga, Trga dr. Franje Tuđmana, i glazbenog programa za djecu. U poslijepodnevnim satima program će se nastaviti u Društvenom domu u Kutinskom selu uz dječju matineju te završnu zabavu uz glazbeni program.

 

Okupljanje sudionika povorke je od 11 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana, a u podne povorka kreće gradskim ulicama te se ponovno vraća na središnji Trg kod pozornice gdje će nakon predstavljanja sudionika slijediti proglašenje i nagrađivanje najboljih maski. Uz zabavno – glazbeni program, za sve sudionike bit će pripremljena i slano – slatka gastro ponuda: krafne, hot-dog, čaj, kuhano vino, kokice, vruća čokolada i druge delicije.

 

Zbog fašničke povorke sutra će u Kutini na snazi biti posebna regulacija prometa. Školska ulica u Kutini bit će privremeno zatvorena za sav promet radi prolaska fašničke povorke i to od križanja s ulicom Stjepana Radića do križanja s Dalmatinskom ulicom u vremenu od 11:30 do 13:00 sati odnosno do prolaska povorke. Zatvorena prometnica bit će osigurana odgovarajućom prometnom signalizacijom te sigurnosnim barijerama i redarskom službom.

 

Povorka kreće u 12:00 sati te će prolaziti Školskom ulicom, s Trga dr. Franje Tuđmana krenut će Školskom ulicom prema kipu Vile kutinske i prema Galeriji Muzeja Moslavine te će se vratiti na Trg dr. Franje Tuđmana nakon čega slijedi predstavljanje fašničkih skupina na pozornici na glavnom gradskom trgu, tj. Trgu dr. Franje Tuđmana.

 

 

 

Termini ostalih fašničkih događanja u Kutini:

• 18.2.2023. FUKS – Fašnik u Kutinskom selu, Društveni dom u Radićevoj ulici u Kutini
Organizator: ŠNK Lokomotiva / od 16:00 sati Dječja matineja, od 20:00 sati zabava za odrasle pod
maskama

• 19.2.2023. Fašnik s Topotom, ulica Stjepana Radića 174, Kutina
Organizator: Udruga Topot / od 11:00 do 13:00 sati / Aktivnosti s djecom: fotografiranje i šetnja na konju pod maskama (Kontakt: Nikolina – 0912517108)

 

najčitanije