Dva nova pacijenta pozitivna na koronavirus u SMŽ

nn

Na današnji dan, u našoj županiji su 2 nova pacijenta s laboratorijski dokazanom bolesti COVID-19, dakle ukupno ih je 7.

Jedan pacijent je iz druge županije, došao je na privremeni rad na naše područje i tu je razvio simptome bolesti. Drugi pacijent je kontakt ranije oboljele osobe s područja grada Siska. Nalazio se u samoizolaciji, tu je razvio simptome te je zbog toga hospitaliziran i obrađen. Oboljele osobe nisu uspostavile velik broj kontakata i svi kontakti su u obradi. U Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak hospitalizirano je 4 bolesnika, dok se 3 nalaze se na kućnom liječenju.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uzorkovao je vodu za ljudsku potrošnju u „Zelenoj dolini“ kraj Petrinje gdje se nalazi karantena za vozače teretnih vozila i rezultati ispitivanih pokazatelja govore da uzorak vode za ljudsku potrošnju udovoljava svim uvjetima. Također je provjerena je i mikrobiološka čistoća kuhinje navedenog objekta.

Dezinfekciju objekta i druge potrebne DDD mjere provode djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

I dalje se apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se drže svih naputaka vezanih uz epidemiju bolesti COVID-19 i neka ih dosljedno provode jer uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Također je potrebno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući).

najčitanije