Država raspisala natječaj za zakup 32 poslovna prostora u 11 gradova

imp

Državne nekretnine d.o.o. raspisale su, 18. lipnja 2022., javni natječaj za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u 11 gradova.
Osim središnje Hrvatske sa Zagrebom, Bjelovarom i Petrinjom, ponuđeni su poslovni prostori u Slavoniji, u Osijeku i Belom Manastiru, a od obalnog dijela Hrvatske u Rijeci, Kastvu i Cresu te prema jugu u Zadru, Splitu i Dubrovniku.

 

Trećim natječajem u 2022. godini Državne nekretnine d.o.o. daju u desetogodišnji zakup 32 državna prostora na frekventnim lokacijama u središtima gradova i gradskih kvartova.
Od 19 prostora ponuđenih u Zagrebu, u nultoj zoni ponuđena su četiri, dva u Ilici na broju 37, mali ulični u prizemlju veličine 20-ak m2 s početnom zakupninom od 108 kn/m2 i iznad njega na prvom katu prostraniji veličine 120 m2 s početnom zakupninom od 73 kn/m2. Druga dva ulična prostora nulte zone od 74 i 50 m2 još su bliža središnjem zagrebačkom trgu, a oba su na broju 3 i nalaze se u Jurišićevoj ulici s izlazom i na dvorište te u središnjem dijelu ulice Frane Petrića, između Ilice i Bogovićeve.

 

U drugoj zoni zakupa, na dva gradska trga s pogledom na kvartovske zelene oaze, ponuđeni su poslovni prostori veličine 30-ak m2 s početnom zakupninom od cca 65 kn/m2. Nalaze se na Trgu kralja Tomislava 17, u blizini Glavnog kolodvora, i na Trgu Otokara Keršovanija koji je nedaleko Kvaternikovog trga.

 

Osim Zagreba, poslovni prostori u nultoj gradskoj zoni ponuđeni su i u Splitu i Dubrovniku. Početna zakupnina za dvorišni poslovni prostor udaljen manje od 100 metara od splitske Rive na adresi Marulićeva 6 iznosi 125 kn/m2, dok za je za ulični poslovni prostor u dubrovačkoj gradskoj jezgri na križanju Široke i ulice Od Puča početna zakupnina 980 kn/m2.

 

Dva poslovna prostora nalaze se u Petrinji. Početna mjesečna zakupnina za prostor od 44,01 m2 u ulici Dražena Petrovića 18 iznosi 528,12 kn, a za onaj na adresi Brezje 45D površine 71,51 m2 iznosi 858,12 kn.

 

Prema terminima objavljenima u Javnom pozivu, prostori se mogu obići i pogledati između 24. lipnja i 1. srpnja 2022., a u zakup se daju u viđenom stanju. Natječaj će biti otvoren do 8. srpnja 2022. do 12 sati, kada istječe rok za predaju ponuda i nakon čega slijedi njihovo javno otvaranje koje će se održati isti dan u 13:30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

 

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva, a pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine.

 

Detaljne informacije o prostorima, s fotografijama i uvjetima natječaja, nalaze se na poveznici: Natječaj za zakup poslovnih prostora 3/22.

najčitanije