Društvo psihologa provodi projekt „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“

mradenovic

261020211635230165.jpeg

Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije osmislilo JE projekt „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“ kojeg će provesti sa partnerima: Koordinacijom udruga mladih grada Siska, Gimnazijom Sisak i udrugom „BoliMe – podrška mentalnom zdravlju mladih“.

Kako bi mladima pružili psihosocijalnu podršku osmišljen je ciklus edukacija na kojima će kroz interaktivne vježbe, kratka predavanja i rasprave mladi raditi na poboljšanju svojih vještina (komuniciranje i uspostavljanje odnosa, prepoznavanje emocija, samoregulacija, upravljanje stresom, donošenje odluka…) te će se poticati njihova samosvijest i briga za vlastito mentalno zdravlje te traženje pomoći u slučaju teškoća mentalnog zdravlja. Ciklus edukacija će tijekom listopada, studenog i prosinca provoditi psiholozi Božidar Nikša Tarabić i Željka Koprivnjak, koji su i osmislili cijeli projekt.

3.listopada- Kako (p)ostati mentalno zdrav?

17.listopada – Tko sam ja?

14.studeni – Ja i drugi?

28.studeni – Ciljevi, problemi i odluke

12.prosinca – (Za)što osjećam?

Radionice se održavaju u Klubu mladih SHWHAT od 18:30 sati. Ovim aktivnostima će se ujedno i obilježiti Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. listopada. Više detalja možete pronaći na poveznici.

najčitanije