Dr. Ivana Šmit nova je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika

imp

Dr. Ivana Šmit, liječnica sisačke bolnice, izabrana je za novu predsjednicu Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) na izvanrednoj skupštini Udruge, priopćeno je iz HUBOL-a.
Šmit je jedna od osnivačica HUBOL-a, a u prošlom mandatu bila je na funkciji dopredsjednice. Izabrana je na sjednici gdje se okupilo sedamdesetak članova Udruge.
Prilikom sjednice Šmit je izjavila kako će se u vođenju HUBOL-a fokusirati na ponovno jačanje Udruge, a čije su aktivnosti u zadnjih godinu dana bile onemogućene.
„Cilj nam ostaje isti: borba za interese bolničkih liječnika, zaštitu njihova profesionalnog dostojanstva i stručne neovisnosti te javno i konstruktivno kritiziranje stanja u zdravstvu“, naglasila je Šmit.
Šmit je posebno istaknula nužnost da HUBOL privuče nove članove kako bi zaustavio pad članstva, koji je rezultat neaktivnosti Udruge pred kraj mandata bivše predsjednice.
Skupština je izabrala liječnike Lanu Videc Penavić i Borisa Ujevića za dopredsjednike udruge, a Stanislavu Laginju, Anu Gverić Grginić, Gordanu Živanović Posilović, Anu Jurin Martić, Željka Blazinkova, Ivana Burcara, Samiju Ropar, Ljubicu Luetić Cavor, Borisa Lovrić, Ivana Bekavca, Ivana Lerotića, Teu Mirošević Zubonju, Tomislava Franića i Jadranku Pavičić Šarić za članove Izvršnog odbora, navodi se u priopćenju HUBOL-a.
Na sjednici su još izabrana i tri člana Nadzornog odbora i pet članova Časnog suda. HUBOL je osnovan 2013. godine kao izraz nezadovoljstva bolničkih liječnika organizacijom zdravstvenog sustava i položajem bolničkih liječnika u njemu.
Dr. Šmit diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Specijalistica je interne medicine i subspecijalistica kardiologije, a od 2010. godine radi u Općoj bolnici u Sisku.

najčitanije