Dr. Ivana Šmit ponovno izabrana za predsjednicu HUBOL-a

imp

Ivana šmit Hubol

Hrvatska udruga bolničkih liječnika je na jučer održanoj izbornoj skupštini u Zagrebu ponovno izabrala dosadašnju predsjednicu Ivanu Šmit da vodi HUBOL i tijekom iduće četiri godine, objavio je HUBOL na svojim stranicama.

 

Skupština je za dopredsjednike Udruge izabrala Teu Mirošević Zubonju i Borisa Ujevića. U novi Izvršni odbor HUBOL-a izabrano je 14 liječnika: Ivan Bekavac, Ivan Burcar, Maša Sorić, Stanislava Laginja, Nikola Prpić, Mirjana Livojević, Tomislav Franić, Marin Smilović, Nikolina Borščak Tolić, Stipe Drmić, Luka Vučemilo, Samija Ropar, Željko Blažinkov i Ana Jurin Martić. Na konstituirajućoj sjednici Izvršnog odbora za tajnicu HUBOL-a izabrana je Stanislava Laginja.

 

Članovi Nadzornog odbora HUBOL-a su liječnici Jadranka Pavičić Šarić, Ivan Lerotić i Ana Gverić Grginić. Izabrani su i članovi Časnog suda, liječnici Goran Geber, Goran Povh, Dubravko Habek, Goran Benko i Ljubica Luetić Cavor.

 

“Posebno smo zadovoljni jer smo tijela Udruge osnažili mladim liječnicima. Fokusirat ćemo se na obnavljanje članstva, nastaviti suradnju s dosadašnjim partnerima- HLS-om, HLK-om, KOHOM -om i Inicijativom mladih liječnika. Naš cilj je izboriti ukidanje robovlasničkih ugovora, nametnuti vremensko kadrovske normative kao jedini i obvezni obrazac rada u zdravstvu – ali normative kakve imaju naši kolege u Europi. Ne ovako loš dokument, ne “politički složene normative” koji odražavaju Beroševo čitanje CT-a u dvije minute. Inzistirat ćemo na donošenju Zakona o radnopravnom statusu liječnika u onom obliku kakav smo mi predstavili ministarstvu s povećanjem osnovice za plaću liječnika. Ne pristajemo da Ministarstvo zdravstva svojim krojenjem “uškopi” prijedlog ovog zakona i da on postane besmislena prazna ljuska, bez ključnih stavki koje su liječnici predložili.” istaknula je Šmit.

 

U ovom mandatu HUBOL će se fokusirati na osnivanje zaklade koja će se baviti organizacijom novih javnozdravstvenih akcija, donacijama ugroženim članovima, organizacijama simpozija te podržavanjem inicijativa članova i suradnika u skladu s kapacitetom Udruge za te aktivnosti.

 

 

Foto – HUBOL

najčitanije