Dorijan Lendvaj pobjednik Srednjoeuropske informatičke olimpijade održane u Varaždinu

imp

Dorijan Lendvaj

Dorijan Lendvaj iz Popovače  i Alexandru Luchianov iz Rumunjske, pobjednici su Srednjoeuropske informatičke olimpijade održane u Varaždinu, podijelili su prvo mjesto s najvišim brojem bodova.

 

Uz njih, zlatne medalje, s manje osvojenih bodova, pripale su Patricku Paviću iz Hrvatske te Michału Stawarzu i Janu Strzeszyńskom iz Poljske.
Osim dva zlata, za Hrvatsku su Marko Dorčić i Fran Babić osvojili brončane medalje, izvijestili su u subotu iz Varaždinske županije na svojoj Facebook stranici.

 

Domaćin Olimpijade bila je Prva gimnazija Varaždin, a organizator Hrvatski savez informatičara.

 

Natjecala su se 52 srednjoškolca iz 12 zemalja, Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Švicarske (uživo) i Ukrajine (online), a svi sudionici bili su izabrani putem nacionalnih natjecanja u informatici.

 

Rješavanje zadataka na Srednjoeuropskoj je informatičkoj olimpijadi trajalo deset sati, a ukupno je bilo 6 zadataka olimpijske razine. Neki su to od najtežih zadataka koji se pojavljuju na olimpijadama i natjecanjima u informatici, no našim sjajnim klincima to nije izazivalo veće probleme.

 

Više informacija o natjecanju dostupno je na službenoj mrežnoj stranici https://ceoi.hsin.hr/competition/.

 

 

Foto – FB Varaždinska županija

najčitanije