Titula socca prvaka Hrvatske stigla u Sisak

imp

Socca Nogomet Sunprotect Sisak

Općina Cestica kraj Varaždina prošlog je vikenda bila domaćin završnice malonogometnog Prvenstva Hrvatske.

 

Na terenima NK Polet okupile su se najbolje hrvatske amaterske malonogometne momčadi, zaigrao je i veliki broj hrvatskih reprezentativaca koji su na nedavnom Svjetskom prvenstvu osvojili četvrto mjesto, a Sunprotect iz Siska potvrdio je svoju kvalitetu okitivši se titulom prvaka za 2023. godinu, donosi Sportnet.hr.

 

Veliko finale bilo je prava poslastica za gledatelje. Prepune tribine stadiona Graba u Cestici i brojni uzvanici koji su došli uveličati ovaj spektakl. Domaća momčad je i ovoga puta imala gromoglasnu podršku publike, a mnogi neutralni promatrači davali su im prednost zbog širine klupe.

 

Završnicu je obilježilo nekoliko spektakularnih poteza koji su dokazali zašto popularnost ove verzije malog nogometa sve više raste na globalnoj razini. Sunprotect je poveo u osmoj minuti utakmice preko sjajnog Tomislava Đurića. Svega dvije minute kasnije domaćini su izjednačili, a strijelac je bio Dario Bubek.

 

Mreže su mirovale do 16. minute kada Martin Buzuk iz voleja pogađa za novo vodstvo Sunprotecta da bi dvije minute kasnije Tomislav Đurić prekrasnim pogotkom povećao vodstvo Siščana na 3:1. Odmah u prvoj minuti drugog poluvremena 10x Team Cestica se vraća u utakmicu. Došlo je do gužve u kaznenom prostoru momčadi Sunprotecta, a najsnalažljiviji je bio Bubek koji je smanjio na 3:2. U 25. minuti ponovno je dva razlike za Siščane. Ovoga puta strijelac je bio Karlo Prpić.

 

A onda je stigla 27. minuta i uragan domaćina. Dva gola u 60 sekundi postigao je Matija Šenkiš za izjednačenje i euforiju na tribinama. Ipak, veselje domaćina nije dugo trajalo jer je u 30. minuti Marko Kopić spretno i sretno zabio za 5:4. Nakon tog pogotka se momčad iz Cestice pokušavala vratiti u utakmicu, sijevalo je oko Sunprotectovog gola, imali su domaćini i dvije minute igrača više, ali su Siščani discipliniranom obranom uspjeli sačuvati prednost za pobjedu, naslov prvaka Hrvatske i plasman u Ligu prvaka. Za najboljeg igrača i strijelca prvenstva izabran je Tomislav Đurić koji dolazi iz sisačkog Sunprotecta.

 

”Bilo je napeto, kao i svako finale koje igramo, ali sva sreća da smo na kraju pobijedili. Konkurencija je bila sjajna i stvarno je bilo teško ostvariti ovakav rezultat. Moram pohvaliti i organizaciju koja je opravdala očekivanja, sve je bilo fenomenalno od prijema pa sve do finala. Veselim se igranju na nadolazećoj Ligi prvaka i zahvaljujem što sam odabran za najboljeg igrača”, izjavio je Tomislav Đurić iz pobjedničke momčadi.

 

”Mi smo jako zadovoljni ostvarenim rezultatom, a i time što smo dobili domaćinstvo završnice Prvenstva Hrvatske te se nadamo da ćemo imati priliku još koji puta u Cestici ugostiti najbolje hrvatske amaterske malonogometne momčadi. Nismo očekivali da ćemo izbaciti lanjske prvake iz Vinkovaca, niti da ćemo igrati finale. Lani smo bili treći, ove godine drugi. Idemo korak po korak”, rekao je kapetan 10x Team Cestice Luka Domjan, ujedno i najbolji vratar završnice Socca PH u malom nogometu.

 

REZULTATI

 

Četvrtfinale

MNK Vinkovci Restoran Nada – 10x Team Cestica 5:6 (3:3) MNK Lovrečan Anemona – NK Dragovoljac Poličnik 0:7 Neco Team Donji Miholjac – CB Barca 1:4 Sunprotect Sisak – Tim Prijatelji 3:1

 

Polufinale

10x Team Cestica – CB Barca 7:3 NK Dragovoljac Poličnik – Sunprotect Sisak 3:5 (2:2) Utakmica za 3. mjesto CB Barca – NK Dragovoljac Poličnik 4:5

 

Finale

10x Team Cestica – Sunprotect Sisak 4:5

 

 

Najbolji strijelac: Tomislav Đurić (Sunprotect Sisak) Najbolji vratar: Luka Domjan (10x Team Cestica) Najbolji igrač: Tomislav Đurić (Sunprotect Sisak)

 

 

Foto – Facebook Socca Croatia

najčitanije