Danas odluka o istrazi i istražnom zatvoru za bivšeg gradonačelnika Dumbovića i suosumnjičenike

imp

Nakon ispitivanja u zagrebačkom sjedištu USKOK-a bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović prenoćio je u policijskom pritvoru, a tužiteljstvo će danas objaviti hoće li protiv njega i četvorice suosumnjičenih zatražiti istražni zatvor, piše HRT.

 

Uz Dumbovića, zbog pogodovanja u dobivanju poslova, istražitelji, prema neslužbenim informacijama, sumnjiče njegova sina Darka te trojicu direktora tvrtki s petrinjskog područja.
Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić izjavio je nakon sinoćnjeg ispitivanja u USKOK-u da je bivši gradonačelnik iznio obranu i otklonio sve sumnje u počinjenje kaznenog djela. Kaže i da je surađivao s istražiteljima i odgovarao na sva postavljena pitanja.

 

Antikorupcijski istražitelji jučer ujutro počeli su s pretragama kuća, poslovnih prostora i automobila Darinka i Darka Dumbovića, a potom su ih odveli u Zagreb i ispitali u USKOK-u.

 

Za nezakonito pogodovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

 

USKOK i policija prije su, ne navodeći detalje, potvrdili da su “uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja” kaznenih djela protiv službene dužnosti.

 

Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja počela jučer u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.

najčitanije