Celjak o podjeli toplih obroka: „Nitko tko ima stvarnu potrebu neće biti gladan.“

imp

251020211635196836.jpeg

Jedno od pitanja na aktualnom satu jučerašnje sjednice Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije ticalo se prehrane ljudi koji se nalaze u kontejnerskim naseljima i zamjenskom smještaju. Vijećnika Miju Latina zanimalo je tko dobiva tople obroke i tko ima pravo na iste na potresom pogođenom području u našoj županiji.

Na pitanje je odgovorio župan Ivan Celjak naglašavajući da nitko neće ostati gladan.

„Nitko tko ima stvarnu potrebu neće biti gladan. Sve i jednom stanovniku Sisačko – moslavačke županije koji živi na potresom pogođenom području, a ima stvarnu potrebu, bit će osiguran topli obrok. Županija je dobila zadatak da raspiše javnu nabavu vezano uz pripremu i dostavu toplih obroka, na temelju podataka koje dostavljaju jedinice lokalne samouprave.
Ti podaci se povremeno mijenjaju. Nama je potreban točan broj toplih obroka kako bi se mogla donijeti odluka o javnoj nabavi.
Vlada Republike Hrvatske je osigurala sredstva i kada se utvrdi točan broj obroka, Vlada Republike Hrvatske će prenijeti sredstva Sisačko-moslavačkoj županiji i nitko u Sisačko-moslavačkoj županiji, tko živi na potresom pogođenom području, a ima stvarnu potrebu, neće biti gladan“, odgovorio je župan Ivan Celjak.

najčitanije