Andrija Rudić: Grad Kutina osuđuje postupak HPB

imp

261020211635282130.jpeg

Kutinski gradonačelnik Andrija Rudić priopćenjem je reagirao na blokadu Petrokemije

“Grad Kutina najoštrije osuđuje postupak HPB-a koji kao državna banka blokira državnu tvrtku nakon što se mjesecima pokušava naći rješenje za spas tako strateški važne tvrtke poput Petrokemije d.d. Šokiran sam i zabrinut jer o sudbini Petrokemije d.d. izravno ovisi oko 7 tisuća stanovnika našega grada, a još nekoliko tisuća kroz povezane djelatnosti, usluge i trgovinu.

U posljednjih godinu i pol dana u izravnom smo intenzivnom kontaktu sa sve tri dosadašnje uprave Petrokemije d.d. S obzirom da, na žalost, nemamo nikakvog izravnog utjecaja na poslovanje Petrokemije d.d. niti na donošenje odluka, napravili smo apsolutno sve kako bi posredovali u komunikaciji između uprave i predstavnika vlasnika, odnosno onih državnih tijela koja su odgovorna za donošenje izvršnih odluka.

Mi nećemo stati, ova je situacija nedopustiva!

Odmah u ponedjeljak ujutro ćemo imati sastanak s upravom Petrokemije d.d. da vidimo što nam je svima činiti i kako Grad Kutina može pomoći svojim posredovanjem. Od cilja kojeg od početka zastupamo,a to su očuvanje proizvodnje i radnih mjesta u Petrokemiji d.d. – nećemo odustati!” – stoji u priopćenju kutinskog gradonačelnika.

najčitanije