Alkoholizirani vozači izazvali prometne nesreće

imp

Županijska policija priopćila je kako se jučer, 23. prosinca, oko 17 sati, u Galdovačkoj ulici u Sisku, dogodila prometna nesreća koju je pod utjecajem alkohola od 1,10 promila izazvao 36-godišnjak s područja Siska. On je osobnim vozilom sisačkih registracija skretao na benzinsku pumpu i oduzeo prednost prolaska teretnom vozilu koje se kretalo iz suprotnog smjera. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Istoga dana, oko 18 sati, u Petrinjskoj ulici u Sisku, prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao 31-godišnjak iz Petrinje, koji je pod utjecajem alkohola od 1,93 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenog prekršaja slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

 

Potom se oko 20 sati, na području Topuskog u mjestu Gređani dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 0,77 promila upravljao 44-godišnjak s područja Topuskog. On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake vozilom prešao na suprotnu traku i udario u vozilo zagrebačkih registracija koje je sletjelo van kolnika. Protiv vozača zbog počinjenih prekršaja slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Oko 22.30 sati, u Dugoj ulici u Petrinji, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Naime, nesreću je izazvao 24-godišnjak iz Petrinje koji je pod utjecajem alkohola od 0,87 promila upravljajući osobnim vozilom sisačkih registracija uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor, sletio van kolnika, udario u prometni znak i drvo, nakon čega se prevrnuo na krov zaustavivši se na nogostupu. Vozač je lakše ozlijeđen te protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

najčitanije