AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!

ibb

U srijedu 6. lipnja 2018. godine u prostorijama Županijske komore Sisak održat će se uvodna konferencija projekta „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“, kojeg provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, s početkom u 14 sati. Vrijednost projekta je 812.231,91 kn, 100% financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – Faza III“.

Projekt „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ je peti projekt Područnog ureda Siska financiran iz europskih fondova. Ciljana skupina ovog projekta su nezaposlene mlade osobe do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije, kojima će se povećati zapošljivost kroz priliku za besplatno obrazovanje sukladno potrebama lokalnog tržišta rada, odnosno za programere Internet aplikacija i web dizajn te praktičan rad u stvarnom radnom okruženju u IT tvrtkama partnerima. Isto tako, projekt „AKO“ obuhvaća razvoj i pružanje prilagođenih usluga zapošljavanja za mlade kroz modernizaciju Centra za mlade pri Područnom uredu Sisak i uvođenje tri nove prilagođene radionice s temama poduzetništva, traženja posla u digitalnom okruženju te volontiranju i ostalim mogućnostima koje nudi civilni sektor.

Partneri u projektu su Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina, Udruga IKS, Euroart 93 d.o.o, Fokus Infoprojekt d.o.o., Maracom d.o.o., Applied Ceramics d.o.o., Kreativa studio d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Algebra. Vrijednost projekta je 812.231,91 kn te je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, točnije od 14.5.2018. do 13.7.2019. Sve novosti o projektu pratite na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje www.hzz.hr te na društvenim mrežama Facebook i Instagram pomoću profila „ProjektAKO“ ili pomoću oznake „#projektAKO“.

najčitanije