Akcija „Mir i dobro“ - oduzete su četiri vrste oružja, 724 komada raznog streljiva, 9 eksplozivnih sredstava i 200 grama eksploziva

imp

I ove godine PU sisačko – moslavačka je u razdoblju od 15. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022. godine provodila operativnu akciju „Mir i dobro“.
Cilj ove akcije je ostvarivanje dobrog stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme, kao i sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava.
Prioritet akcije svakako je bilo i sprječavanje stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehnike ili eksplozivnih sredstava.

 

Postupajući po pojačanim mjerama i provodeći aktivnosti iz ove akcije, policijski službenici su na području Policijske uprave sisačko-moslavačke poduzeli sljedeće:
– oduzeto je četiri oružja, 724 komada raznog streljiva, devet eksplozivnih sredstava i 200 grama eksploziva
– zbog nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava utvrđena su dva kaznena djela i kazneno su prijavljene dvije osobe te dva prekršaja, za što su prekršajno prijavljene dvije osobe.

 

Za vrijeme trajanja ove akcije na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je jedno stradavanje, odnosno ozljeđivanje osobe.
U subotu, 18. prosinca 2021. godine, u Hrastelnici, na školskom igralištu, desetogodišnji dječak je zapalio barut iz već korištenih petardi uslijed čega je zadobilo opekline šake i crvenilo lica.

najčitanije