13 oboljelih na području Sisačko-moslavačke županije

ibb

261020211635208705.jpeg

Na današnji dan evidentirano je 6 novooboljelih (3 na području Kutine, 2 na području Siska i 1 na području Novske). Prema tome, na području Sisačko-moslavačke županije je ukupno 13 pacijenata s laboratorijski dokazanom bolesti COVID-19.
U Općoj bolnici „dr.Ivo Pedišić“ nalaze se 4 bolesnika, dok su ostali bolesnici dobrog stanja i imaju mogućnost za izolaciju te preporuke za slučaj da im se stanje pogorša,  odmah dođu u bolnicu. Očekuje se dolazak većeg broja stanovnika s područja naše županije koji su duže vremena na radu u različitim europskim državama (Njemačka, Austrija i dr.) i to će značajno utjecati na epidemiološku situaciju vezanu za bolest COVD-19.
Prvozaraženi u našoj županiji ima jedan negativni nalaz i čeka se drugi pa bi, ukoliko i on bude negativan, mogao biti otpušten kući kao izliječen.
Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se i dalje drže svih naputaka vezano uz epidemiju  i neka ih dosljedno provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući).

najčitanije