10 srednjoškolskih programa u Sisačko-moslavačkoj županiji koje su upisali najbolji učenici

imp

251020211635197830.jpeg

Nakon ljetnog upisnog roka, u srednjim školama u županiji je ostalo 287 slobodnih mjesta.
U sisačkim srednjim školama ostala su 83 slobodna mjesta, a mjesta je ostalo u gotovo svim vrstama srednjoškolskih programa – gimnazijama, četverogodišnjim strukovnim te trogodišnjim strukovnim školama.

Između ljetnog i nadolazećeg drugog roka upisa portal Srednja.hr donio je popis škola, odnosno programa koje su u ljetnom upisnom roku upisali osmaši s najvećim brojem bodova.
Kako donosi portal Srednja.hr, najbolji učenici upisali su program prirodoslovno-matematičke gimnazije u Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini, gdje je prosječni broj bodova upisanih 79,31. Prvi na listi imao je 81 bod, a posljednji 76,42 boda.
Na drugom mjestu nalazi se jedan strukovni smjer, a riječ je o programu farmaceutski tehničar Srednje škole Viktorovac u Sisku. Učenici koji su upisali taj smjer imaju prosječno 76,88 bodova. Treća je ponovno jedna gimnazija, točnije opća gimnazije Srednje škole Ivana Trnskoga u Hrvatskoj Kostajnici, gdje upisani učenici imaju prosječno 75,93 boda.

U top 10 programa koje su upisali najbolji učenici naše županije osim 5 programa opće gimnazije nalaze se i programi prirodoslovno-matematičke gimnazije, farmaceutskog tehničara i tehničara za razvoj video igara.

10-skola-smz

najčitanije