10. Salamijada u Posavini - ima li naša županija najbolju salamu?

nn

261020211635255728.jpeg

Bogati uskršnji stol tek što je iza nas, a u pripremi je novi događaj zbog kojeg nam svira cure sline! Ove subote na radu je 10. Salamijada u Posavini!
“Na ovu Salamijadu nam dolaze predstavnici iz Sisačko-moslavačke županije, ali i iz Bjelovarsko-Bilogorske, Zagrebačke, Karlovačke, Ličko-Senjske, Splitko-Dalmatinske, Osječko Baranjske te Krapinsko-Zagorske županije, kao i gosti i iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. To su dečki koji su prepoznali kvalitetu najtecanja i žele i sami sudjelovati, tako da očekujemo oko 70 uzoraka salame. Ti proizvođači će prezentirati sebe i svoju županiju, a odluku o kvaliteti prezentiranih salama donijet će ocjenjivački sud u kojem će sjediti tri tehničara iz “Gavrilovića”, dva iz “PIK Vrbovca” i dva profesora s Agronomskog fakulteta. Dakle, struka će ih ocjenjivati i kakvu ocjenu dobiju, toliko im salama vrijedi”, rekao nam je Darko Kirin, predsjednik Udruge proizvođača marke “Posavske salame”.

Događaj koji počinje u 20h u Društvenom domu u Topolovcu, otvorit će sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a osim uživanja u 70 različitih salama s područja Posavine i Moslavine, atmosferu će podizati i svirka Sisačkih Bećara, kuhat će se lovački gulaš, uživati u domaćem siru i Moslavačkom vinu. Posjetitelje će sigurno razveseliti i nagradna tombola u kojoj će svi zainteresirani imati priliku pogađati točnu gramažu uzoraka salama i onaj koji pogodi ili bude najbliži, osvojit će slasne salame!

Trideset natjecatelja će predstavljati našu županiju, pa osim uživanja u finoj hrani, imate priliku i podržati naše predstavnike i navijati da upravo salama iz naše županije bude proglašena najboljom.

najčitanije