Sisačke šahistice postale kadetske prvakinje Hrvatske

sisakportal-hr

Kadetkinje Šahovskog društva Sisak Iva Mila Brigljević, Klara Krmpotić, Željka Boček i Tereza Dejanović postale su kadetske prvakinje Hrvatske na državnom prvenstvu nedavno održanom u Rijeci.
Konkurencija na natjecanju bila je velika, partije su trajale i do nekoliko sati, no kompaktnost i dobra atmosfera unutar ekipe, kao i doza sportske sreće, donijele su uspjeh sisačkim šahisticama.
Iako uvjerljivo najmlađa, sisačka je ekipa izborila nastup u Prvoj ženskoj seniorskoj ligi.
Predsjednik kluba Goran Antunac napominje da Šahovsko društvo Sisak ima velikih problema s prostorom te kako nemaju dovoljno mjesta za treninge.
Pa je, ističući važnost bavljenja mladih ljudi šahom kao sportskom i umnom disciplinom, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obećala pomoć u rješavanju tog problema – kako bi klub, koji broji 60 članova svih uzrasta, bio u mogućnosti nesmetano raditi u svrhu što boljih rezultata u budućnosti.
Bit će to dobar poklon za rođendan: naime, Šahovsko društvo Sisak, kao jedno od tri najstarija šahovska kluba u Hrvatskoj, u veljači ove godine obilježava 105 godina postojanja.

najčitanije