Uspješan kraj godine za Tigriće – ženski kata tim najbolji na Kupu sv. Nikole

Karate B I C

U nedjelju, 05. prosinca, održan je 16. Kup Sv. Nikole u Areni Varaždin. Na ovom natjecanju nastupilo je 400 natjecatelja  iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Tigrićima B i C ekipe ovo je zadnje natjecanje za ovu godinu. Vrlo uspješnu sezonu karatisti Tigra su završili sa osvojenih sveukupno 86 medalja od rujna do sada, što je nakon velike stanke i situacije s COVID-om fantastičan rezultat.

 

Fani Gala Baiutti natjecala se u kategoriji djevojčice 11 godina do 39 kilograma te osvojila treće mjesto. Ana Marie Barukčić natjecala se u kategoriji djevojčice 11 godina iznad 48 kilograma gdje osvaja srebrnu medalju. Kasnije je nastupila u kategoriji djevojčice 12 godina iznad 52 kilograma osvaja broncu. Nia Čulina i Lana Basarić natjecale su se u katama u kategoriji djevojčice 10 godina (9-6kyu). Basarić ovoga puta ne uspijeva osvojiti odličje, dok Čulina uzima srebro. Tea Buinac natjecala se u kategoriji djevojčice +48 kilograma gdje joj je ovoga puta medalja za dlaku izmakla. Lana Flekač natjecala se u kategoriji djevojčice 11 godina (službena kategorija). U opakoj konkurenciji Lana ovoga puta ostaje bez odličja. Sara Kanjir u kategoriji djevojčice 8 godina osvaja drugo mjesto. Tena Makar natjecala se u kategoriji djevojčice 7 godina te je slavila kao pobjednica kategorije. Lana Kiš natjecala se u kategoriji djevojčice 9 godina +37 kilograma u kojoj osvaja izvrsno drugo mjesto. Majda Lovranić zablistala je s broncom u kategoriji djevojčice 10 godina do 33 kilograma. Sara Stojaković slavila je sa zlatom u kategoriji djevojčice 9 godina do 28 kilograma, do je u starijoj kategoriji djevojčice 10 godina do 30 kilograma osvojila broncu. Tena Vranešević novopečena je članica B ekipe te je na ovom natjecanju odradila svoj prvi nastup koji je bio izvrstan te je osvojila treće mjesto u kategoriji djevojčice 13 godina. Sara Laurora Sučević vatreno se borila te je u kategoriji djevojčice 12 godina -52 kilograma osvojila srebrnu medalju.

 

Noa Baiutti natjecao se u kategoriji dječaci 14 godina -47 kilograma gdje je zablistao  zlatnim sjajem. Marko Berend u kategoriji dječaka 8 godina osvaja fantastično drugo mjesto. Niko Čopić natjecao se u kategoriji dječaka 9 godina gdje među velikom konkurencijom ovog puta ne uspijeva uzeti odličje. Fran Crnolatac u službenoj  kategoriji dječaka 10 godina osvaja treće mjesto. Andrei Dolić na ovom turniru osvaja dva odličja i to zlato u kategoriji dječaka 10 godina -32 kg, te srebro u kategoriji dječaka 9 godina -31 kg. David Dužić osvojio je fantastično zlato u kategoriji dječaka 9 godina do 28 kilograma. Tin Glavinić natjecao se u kategoriji dječaka 11 godina gdje je sjajnim izvedbama stigao do samog finala, u finalu gusto gubi te osvaja veliko drugo mjesto. Srčano se borio i naš Kristian Prenkaj u kategoriji dječaka 12 godina do 49 kilograma. Ipak konkurencija je bila žestoka te Kristian ostaje bez odličja. Dominik Marić natjecao se u kategoriji dječaka 11 godina +53 kilograma. Marić ništa nije prepustio slučaju te je pobjedom u repasažnom meču osigurao broncu. Frano Sučević se s ovog turnira vraća teži za dvije medalje i to broncu koju je osvojio u kategoriji dječaka 9 godina do 28 kilograma te fantastičnim srebrom u kategoriji dječaka 8 godina do 33 kilograma. U ekipnim nastupima u katama Tigar je imao dva tima; muški kata tim u sastavu Marko Berend, Niko Čopić i Fran Crnolatac osvojio je fantastično drugo mjesto, a drugi tim činile su naše tigrice Sara Kanjir, Tena Makar i Nia Čulina koje su pomele konkurenciju i osvojile izvrsno prvo mjesto.

Ovim natjecanjem za B i C ekipu završila je sezona natjecanja za ovu godinu. A ekipu još očekuje ekipno Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i U21 sredinom prosinca. Tigrići su odradili sjajnu sezonu te uspjeli postići planirane rezultate. Trenerski tim Tigra zadovoljan je radom i rezultatom svojih natjecatelja te se radujemo  novim izazovima koji nas čekaju odmah iza nove godine.

najčitanije